1981. Een lang vervlogen moment in de arbeidsgeschiedenis van Tilburg. We zien hier op de voorgrond de Minister van Sociale Zaken Joop den Uyl tijdens een Bijeenkomst van vakbondsleden
Deze werd gehouden in de leegstaande gebouwen van de Volt in Tilburg Zuid. Voormalig premier Joop den Uyl (PvdA) was tussen 1981 en 1982 minister van Sociale Zaken tijdens het Tweede kabinet van Agt. Daarna belandde de PvdA in de Oppositie.
De vergadering werd gehouden in de gebouwen B en C op de begane grond aan de Voltstraatzijde.
De metaaldraadgloeilampenfabriek (Volt) werd in 1909 in Tilburg opgericht met het doel om gloeilampen te maken. Het bedrijf dat begon in een leegstaande looierij aan de Oude Goirleseweg kende meteen veel succes, en kon rekening op financiële steun van Philips bij investeringen.
In 1925 kreeg Philips volledige zeggenschap bij Volt en vier jaar later telde het bedrijf maar liefst 1.629 werknemers. Ook ging het bedrijf meer onderdelen produceren waaronder spoelen, condensatoren en rotoren en statoren voor radio’s en scheerapparaten. Het bedrijf groeide na de oorlog flink en er waren flink wat uitbreidingen aan de Groenstraat. Op het hoogtepunt van de groei in 1961 werkte er meer dan 5.000 mensen. Daarna nam langzaam het personeelsbestand af. Ondanks verplaatsingen van de productie naar het buitenland werd in 1980 nog een gloednieuw complex op Kraaiven gebouwd. In 1999 werd Volt voorgoed stilgelegd.