zondag 26 mei 2024

2 gedachten over ““Een stadshaven maken van het Koningsplein” blijft een veel gekoesterde wens

  1. Altijd leuk, dit soort brainstormsessies. Maar dan ben ik toch wel benieuwd hoe gaat verlopen als alle belangengroepen hun zegje gedaan hebben. Om enkele te noemen: waar blijf je met de marktkooplui, een machtige partij in dit verhaal? Inderdaad, de parkeerplaatsen die het gaat kosten. En is zo’n stadshaven voor boten wel te bereiken? Een ophaalbrug tussen de huidige Piushaven en de toekomstige Koningspleinhaven? Klinkt verkeerstechnisch niet echt vrolijk.
    Al met al, veel twijfels. En ook veel oude ideeën. Dit verhaal speelde al toen ik in 1994 opbouwwerker was in de zuidelijke binnenstad. Er is eigenlijk weinig veranderd sindsdien. Opvallend. En het Koningsplein is nog steeds een kaal plein.

  2. Ach als de gemeente Tilburg 10 miljoen kan uit geven voor een zogenoemd burgerinitiatief Spoorpark als pleister op de wond voor de renovatie van Stadskantoor 1 voor ruim 86 miljoen. Wat Let dan een nieuw burgerinitiatief voor een groene Stadshaven. De gemeenteraadsverkiezingen van 2018 kunnen nou eenmaal voor precedent werking zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *