donderdag 20 juni 2024

3 gedachten over “Gratis wifi: nu ook voor MBO maar nog lang niet voor iedereen

 1. Als Tilburg zich nu echt eens op de kaart zou willen zetten mogen ze wel eens een voorbeeld nemen aan de Provincie Zeeland.

  Waar Naar aanleiding van een pilot met gratis WiFi op het Bellamypark in Vlissingen wordt WiFi Zeeland vanaf 1 juli 2012 geleidelijk verder uitgerold in Zeeland. De gratis basisversie van WiFi Zeeland biedt de gebruikers een snelheid van 1Mbit/seconde. Dit is in de regel voldoende om bijvoorbeeld mail te kunnen ontvangen en versturen, maar ook om informatie op te halen over een toeristische attractie of bezienswaardigheid waar men zich bevindt of een interessante route in de omgeving.

  Voor mensen die sneller internet willen – bijvoorbeeld voor het versturen van foto’s of het downloaden van filmpjes – is er een premium variant waarvan men tegen betaling gebruik kan maken. Ter introductie is ook de snelle internetverbinding in de maand juli gratis. Vanaf augustus is deze tegen betaling toegankelijk.

  http://www.delta.nl/thuis/internet_telefonie/internet/wifi/

 2. Op http://tilburg.raadsinformatie.nl/cgi-bin/showdoc.cgi/action=view/id=364244/Wifi_Infrastructuur_voor_studenten__PVDA_en_D66_.pdf zijn de antwoorden gepubliceerd over dit artikel. Ook heeft dit al eerder in de kranten gestaan. Daar staan verklaringen bij van beide partijen.

  D66 en PvdA: Proeffase draadloos internet verder uitbreiden
  Proeffase uitbreiden en ook MBO studenten toegang tot netwerk

  TILBURG – De PvdA en D66 in de Tilburgse gemeenteraad willen dat de proef met draadloos internet in de binnenstad verder wordt uitgebreid. Dat hebben de fracties aan het college gevraagd door het stellen van schriftelijke vragen. Sinds 2011 loopt er een proef in de binnenstad met draadloos internet. Deze proef is nog beperkt tot toeristische informatie en studenten van het hoger onderwijs die via dat netwerk toegang kunnen krijgen tot het internet van hun onderwijsinstelling. D66 en de PvdA willen deze proef graag verder uitbreiden door ook mbo-studenten toegang te geven tot netwerk en het netwerk rondom evenementen open te stellen voor het publiek. Peter van Gool, raadslid D66 Tilburg “Afgelopen periode is geïnvesteerd en een goede infrastructuur voor draadloos internet. Wij willen voorstellen dit nu optimaal te benutten door Tilburgers, bedrijven, organisaties en bezoekers optimaal gebruik te laten maken van deze digitale infrastructuur.” mbo’ers zijn ook studenten en behoren bij deze uitbreidingsmogelijkheid. Mayke Kikstra, raadslid voor de PvdA “Het is mooi dat studenten van het hoger onderwijs nu toegang hebben tot het draadloos internet, maar in Tilburg studeren ook bijna 15.000 mbo-studenten bij een echte onderwijsstad past het als ook zij van deze infrastructuur gebruik kunnen maken. Daarnaast willen we een aantrekkelijke binnenstad zijn voor ondernemers, ook zij dienen de mogelijkheid krijgen om van digitale infrastructuur gebruikt te kunnen maken”. In de toekomst willen de PvdA en D66 verdere uitbreidingsmogelijkheden onderzoeken.
  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

  Peter van Gool (Raadslid D66 Tilburg) 06-51643951
  Mayke Kikstra (Raadslid PvdA Tilburg) 06-24338343

 3. “Draadloos internet voor iedere Tilburger”

  Een Dit mag van mij een harde eis worden van Peter van Gool (D66) en Mayke Kikstra (PvdA) beide raadsleden en initiatiefnemers van deze uitbreiding. Nu naast de Universiteit en HBO-opleidingen,ook de MBO studenten van deze Proef draadloos-internet in binnenstad gebruik van mogen maken.
  Er is dus inderdaad nog een flinke slag te maken.
  Alle Tilburgers betalen immers de gemeentelijke belastingen, dus zouden van deze voorziening gebruik moeten kunnen maken.
  Dit zou iedereen ten goede komen door niet op de paar hotspots zoals de bibliotheek, UWV aangewezen te zijn.
  Denk eens aan de grote groep Werkzoekende en uitkeringsgerechtigde die nu in tijd van forse voedsel en huur prijsstijgingen door de crisis hun steeds duurder wordende telefoon en internet aansluiting de deur uit doen.
  Ze zouden vanuit de binnenstad direct werkgevers kunnen gaan benaderen in hun zoek tocht naar werk.
  Het is maar een optie doe het College maar eens in overweging mag nemen. Zodat ze weer eens echt kunnen roepen “Tilburg je bent er”

  Groeten Norbert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *