woensdag 19 juni 2024

7 gedachten over “In Memoriam: Henk Kuiper (23 januari 1951 – 1 april 2014)

 1. Een aimabele man, een ziener, die meer dan veertig jaar geleden al liet zien door zijn manier van leven hoe een klimaatcrisis voorkomen had kunnen worden. Niet door een grote bek op te zetten maar door voor te doen en door te vertellen, heel veel vertellen en heel veel laten zien.
  In het begin van de jaren tachtig ben ik als leraar in gezelschap van Henk, vaak met de kinderen van b.s. de Alm de “wilde natuurstrook” ingelopen, richting het Elisabeth ziekenhuis. Een afstand van een paar honderd meter maar in zijn gezelschap deden we daar een paar uur over.
  “Heeeeej, kijk hier eens , wat kom ik nou toch tegen”, hoorden we dan, waarop de hele club onmiddellijk stopte en ademloos luisterde naar weer een prachtig verhaal van Henk over de natuur, zijn grote liefde.
  Op deze plaats nog een dankjewel voor al de mooie uren, Henk.

  Cees de Bont
  gepensioneerd leraar van basisschool de Alm

 2. Heb Henk Kuiper bij showroom gezien en over hem gelezen.
  Wat een lieve, wijze, gruwelijk getergde man
  En wat heeft hij het gelijk aan zijn zijde gekregen.
  Mensen die hem , vooral in zijn jonge jaren, dwars hebben gezeten en niets hebben nagelaten om hem zijn dromen af te nemen moeten zich diep schamen. Hij verdient een hele grote, dikke, machtige boom ergens in Goirle of Tilburg.

 3. Henk ,bedankt voor alle inspiratie,je was een rebel,pionier,gangmaker,lieve man,en vooral een echt new age traveller, huttonia was een wake up call voor de verdwaalde massa.dank zei henk ben ik zelf ook vele malen in mijn gekraakte hut in het bos ontruimd.maar de alternatieve woonstrijd gaat door.
  rust zacht!!

 4. Beste Henk, ergens weet ik dat je mee leest en wil ik mijn bewondering uitspreken voor de manier waar op jij je liefde vertolkte voor de natuur en hoe jij je daarin vereenzelftigte. Heel veel dank daar voor, jou bedoeling en goedheid met de natuur zijn bij mij overgekomen en hebben mij diep geraakt. Dankjewel Henk
  Erik Tetenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Oudere artikelen in dit thema