maandag 17 juni 2024

9 gedachten over “Op bezoek bij het UWV: geen vacatures, wel sollicitatieplicht en meer werklozen

 1. Hallo,

  Ook voor mij klinkt dit allemaal heel bekent in de oren. Had fijn werk en omdat er zo´n geweldiger regels zijn in Nederland mag ik na 2 jaar goede dienst een half jaar eruit. Ook de nieuwe regeling is niet veel beter je bent je baan kwijt. En komt in een hele rare draaimolen terecht.

  Is echt een ramp al die regens en ojee je houd je er niet aan gelijk dreigen en dat standaard bijna in elke brief die je krijgt van UWV.

  Heb je lichamelijke klachten vraag je wat nu krijg je geen eens antwoord op zoek maar lekker zelf uit.

  Ben vanaf 19 feb 2015 werkeloos en wat dan leuk is krijg je in je werkmap een bericht sollicitatie activiteiten van 2 tot 18 feb nog niet doorgegeven.. Lijk ik nu echt gek of zie ik dat nu allemaal te serieus.

  Passend werk ook iets leuks heb je rugklachten mag je productie wek gaan doen als je werkelijk wordt aangenomen of een vacature vindt.

  Zeker hier in het zuiden niet echt een makkie schat op elke vacature 1000 of meer die reageren denk zelf nog wel meer.

  Je cv moet gewoon opvallen zeggen ze dan dus gebruik roze papier of het leesbaar is minder belangrijk je moet gezien worden haha…

  Politiek doe nu eindelijk eens iets en blijf niet als maar discussies voeren die niks opleveren.

  Maar wie ben ik een 44 jarige die met veel pijn toch maar aan werk moet zien te komen..

  Groeten, Andre

 2. Dag Noortje Aalbers,

  Ik zou dit gebeuren, verhalen van Kafka zijn hier niets bij, melden bij Nationale ombudsman. Hij weet waarschijnlijk wat je hieraan kunt doen of kan je er misschien mee helpen.
  Met vriendelijke groet,
  Marlies Schmidt

 3. Hallo UWV-medewerkers,

  ik hoop dat jullie me het volgende eens goed kunnen uitleggen:
  Twee van onze zeer ervaren collega-leerkrachten, die wij sinds begin dit schooljaar moeten missen in ons team, wilden graag wat blijven betekenen voor onze school, de kinderen en ons, de leerkrachten.
  Hoewel het leraarschap nog altijd het mooiste beroep is dat er is, is de werkdruk erg hoog. Door alle bezuinigingen is oa het hulpaanbod verkleind en moeten leerkrachten dat nu steeds meer zelf oppakken.
  Nu wilden deze 2 ex-collega’s GRATIS EN VOOR NIETS wat uren per week met wat kinderen die wat extra aandacht kunnen gebruiken, lekker extra gaan oefenen. Sterker nog, dat deden zij al sinds een aantal weken, want daar hadden ze toestemming voor gekregen van een medewerker van het UWV. Totdat zij afgelopen maandag op een bijeenkomst van het UWV te horen kregen dat zij dit niet meer mogen doen! De school wordt nl gezien als een Profit-organisatie (Wat??? Beats me????) en binnen een Profitorganisatie mag je geen vrijwilligerswerk doen als je bij het UWV loopt. Want op die manier zouden zij betaald werk voor andere mensen wegkapen. U weet wel: betaald werk waar HELEMAAL GEEN GELD VOOR IS en dat de overheid ook alleen maar geld kost. Toen er werd gezegd dat er helemaal geen geld is voor onderwijsassistenten ed., werd er gezegd door jullie dat we dan maar geen kopieermachine hadden aan moeten schaffen???!!! Allereerst: die hebben we al jaren en ten tweede: HOE ZIE JE DAT VOOR JE???
  Ik zou deze intens domme actie van het UWV naast me neer moeten leggen, omdat het weer duidelijk is dat dit soort opmerkingen gemaakt worden door ‘robots’ en niet door mensen die enige affiniteit met het onderwijs of de kinderen hebben. En omdat ik er natuurlijk niets aan heb om me er druk over te maken. Maar het raakt me te diep…ik ben er zo boos en verdiretig om, maar vooral BEGRIJP IK ER HELEMAAL NIETS VAN.
  Dus kunt u mij hier de logica eens van uitleggen?

  Gegroet, Noortje Aalbers
  leerkracht basisonderwijs

  ps: ik hoop dat dit bericht gedeeld wordt door mensen die er net als ik niets van begrijpen dat dit soort dingen gebeuren in Nederland!

 4. hoe zou het zijn als diegene die over ons beslissen zelf eens diep in de elende kwamen te zitten,waarom zijn we toch zo gek dat we ons dit laten overkomen,kunnen we het ruil sisteem niet in voeren,dan hebben we heel dat geld drama niet meer nodig,
  wandt mensen er wordt van je wieg tot het graf{crematie} beslist hoe je moet leven,en het gezegde wie niet werkt of erft moet werken tot hij sterft.

 5. Wat een herkenbaar artikel. Voordat ik via een Individueel Reintegratietraject eind 2007 na veel pijn en moeite m’n huidige baan vond (welke deels op m’n opleiding aansluit) heb ik als hoger opgeleide ook jarenlang allerlei lullige baantjes gehad. Als je niet in het sjabloon past (vlotte babbel, brave doorsnee uitstraling, op zaterdag met je vrouw of vriendin naar de stad/op zondag overdag voetbal of familiebezoek en ’s avonds Studio Sport) kom je tegenwoordig bijna geen enkel bedrijf meer binnen. Vaak ligt dat nog niet eens aan de leiding van het bedrijf zelf. De echte verantwoordelijken voor de misère waarin veel eigenzinnigere (en vaak tevens zeer creatief denkende)hoger opgeleiden in deze maatschappij van oppervlakkigheid belanden bevinden zich in de uitzend- en recruitmentburo’s. Deze lieden snappen werkelijk niet dat een bedrijf het meest gebaat is bij een groep werknemers van allerlei pluimage.De enigen die zij op sollicitatie laten gaan zijn lieden die voldoen aan hun eigen middelmatigheid. Innovatieve geesten krijgt de directeur van een bedrijf zelden nog aan zijn of haar bureau te zien. Die bevinden zich (vaak diep gefrustreerd) thuis – met een blik AH-pilsner in de hand – ,of in een grote distributiedoos op Vossenberg, Kraaiven of Loven, dozen zwoegend van ’s morgens vroeg tot dikwijls diep in de nacht. Ik ken er vele en was zelf lange tijd een van hen.

 6. Zelfs UWV denkt met U mee ?

  Gepubliceerd op 29 jan 2013 om 11:00 | Views: 1.375

  Artikel
  Reacties (4)

  [29 jan – UWV stuk somberder over arbeidsmarkt]

  DEN HAAG (AFN) – Uitkeringsinstantie UWV voorziet dat de arbeidsmarkt dit jaar veel sterker krimpt dan eerder gedacht. De werkgelegenheid neemt in 2013 naar verwachting af met 85.000 banen, waarmee het aantal vacatures een dieptepunt bereikt. Dat maakte de instantie dinsdag bekend.

  In juni vorig jaar ging UWV nog uit van een afname van het aantal banen dit jaar met 7000. ,,De economie ontwikkelt zich ongunstiger dan vorig jaar werd voorspeld. De werkgelegenheid neemt daardoor sterker af dan verwacht”, aldus UWV. De arbeidsmarkt kromp vorig jaar naar schatting al met 51.000 banen.

  De uitkeringsinstantie voorziet de sterkste teruggang in de industrie, de bouw en het openbaar bestuur. Alleen de sector zorg en welzijn laat met een plus van 15.000 (1 procent) enige groei van betekenis zien. Maar deze groei is aanzienlijk lager dan in de periode 1995-2012, toen de werkgelegenheid in de sector jaarlijks meer dan dubbel zoveel toenam. ,,Het beleid gericht op terugdringen van de zorgkosten leidt tot lagere werkgelegenheidsgroei”, stelt UWV.

  De instantie becijferde dat er in heel 2013 bijna 640.000 vacatures zullen ontstaan, het laagste niveau in zeker 16 jaar. In de periode voor de crisis kwamen er nog jaarlijks 1,1 miljoen vacatures bij.

  Bron: http://www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-290113-100/UWV-stuk-somberder-over-arbeidsmarkt.aspx

 7. Heel herkenbaar en frustrerend. Ben sinds begin deze maand werkeloos wegens opheffen i&d banen.Ik heb de hoop op werk al bijna opgegeven.(53 jaar)Dank voor het onder de aandacht brengen John!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *