Maandag 23 mei vergaderen er geen raadscommissies. In plaats daarvan vergadert de gemeenteraad. Er worden deze avond beslissingen genomen over kwesties die in de afgelopen weken in de raadscommissies zijn besproken.
Maar dat betekent niet, dat er verder niks te doen is in het stadhuis.
Afgelopen dinsdag, 17 mei, werd bekend dat in de afgelopen maanden Fontys, de bibliotheek en negen culturele instellingen onder de naam ‘de Locomotief’ een onderzoek hebben uitgevoerd naar de haalbaarheid van vestiging in de Spoorzone. Het onderzoek is onder auspiciën van bureau Barcode uitgevoerd. Dit plan wordt deze maandag, tussen 11 uur en 12 uur gepresenteerd aan de gemeenteraad. Deze presentatie zal worden gehouden in de raadszaal en is openbaar.
Om 19.00 uur begint de raadsvergadering. Als eerste komen de onderwerpen aan de beurt waarvoor in de commissies al een meerderheid was. Er wordt nu niet meer over deze onderwerpen gesproken, maar alleen gestemd. De A-agenda in stadhuisjargon.
- Instellen Omgevingscommissie.
- Startersleningen
- Afbouw gesubsidieerde arbeid
- Veiligheidsregio Midden- en West Brabant
- Bestemmingsplannen
- HaVeP terrein
- Groeseind 2007
- Oude Stad Zuidwest 4e herz. Poirtersstraat
- “Buitengebied 94” – tuincentrum aan de Hemeltjens 1 te Berkel–Enschot
Hierna zijn de onderwerpen aan de beurt waarover raadsleden nog veranderingen willen voorstellen, moties en amendementen. In stadhuisjargon de B-agenda.
- Meerjarenbeleid WMO 2012-2015 ‘Vitaliteit en Veerkracht’. Nieuw beleid is nodig, omdat ook op de WMO gaat worden bezuinigd door het kabinet in Den Haag. Het nieuwe plan heet ‘Vitaliteit en Veerkracht’. Het belangrijkste in dit nieuwe beleid is, dat mensen voortaan eerst voor hulp bij familie, vrienden en buren moeten aankloppen, voordat ze recht op hulp krijgen van de gemeente. Zie ook het artikel hierover van 9 mei jl.
- Innovatie Klimaatneutrale Steden. Het Tilburgse Klimaatprogramma 2009-2012 is uitgeroepen tot het beste van Nederland. In dit programma zijn ontwikkelingen opgenomen die innovatief en eigentijds zijn. Zoals het betrekken van partijen uit de stad en hen binden aan gezamenlijke doelstellingen in een netwerkorganisatie: het Klimaatschap. Voor de ontwikkeling van het Klimaatschap heeft het ministerie van VROM € 790.000,- subsidie beschikbaar gesteld. De gemeenteraad moet nu beslissen, hoe dit geld zal worden gebruikt. Het volledige voorstel is hier te lezen.
Als laatste komen de onderwerpen aan bod die nog niet eerder in de commissies zijn besproken, of waarover raadsleden nog eens in discussie willen. De C-agenda.
- Verstrekken van een lening ten behoeve van woningbouwproject aan de Lochtstraat (tegenover AH XL).
- Aankoop Janus Metaal aan de Galjoenstraat. De gemeente wil graag dat dit bedrijf verhuist, omdat het niet meer past in de plannen die de gemeente heeft met de Piushaven en de directe omgeving.
1 reactie
Voeg die van jou toe →Dank voor het overzicht. Ik merk dat ik eerder op deze site kijk welke ontwikkelingen er in Tilburg zijn dan op de gemeentelijke sites. Goed werk dus!