donderdag 25 juli 2024

9 gedachten over “Rode kaart bij slechte afvalscheiding

  1. Knap bedacht hoor gemeente Tilburg. Zeker omdat jullie na het geven van de boete ook nog eens de container niet legen! Wellicht nagedacht over ongedierte? Of zwerfvuil? Of dachten jullie dat iedere bewoner die dit overkomt netjes zijn restafval naar de milieustraat gaat brengen?

  2. Tilburg echt triest met boetes uitdelen naar mensen die afval netjes scheiden kunnen ervoor betalen Grote Schande !!!

  3. ik heb een gele kaart gehad maar niet terecht want iemand anders heeft vuil in mijn container gegooid dus het vuil is niet van mij.
    zo ga ik de boete dus niet betalen als ik zelf mijn vuil zo goed mogelijk probeer te scheiden

  4. Wellicht kun je elke boet aanvechten. Afval zodra het geplaatst is op de openbare weg is eigendom van de gemeente of niemand. Artikel 18: De eigendom van een roerende zaak wordt verloren, wanneer de eigenaar het bezit prijsgeeft met het oogmerk om zich van de eigendom te ontdoen. Mocht het aanbieden van foute content strafbaar gesteld zijn dan MOET het een “heterdaadje” zijn.

  5. Ik krijg geregeld zakken in mijn container, en dan staat de deksel op een kier en dan legen ze hem ook niet. En wat er in die zakken zit weet ik ook niet. En nu ook nog een boete van 90 Euro. Dus een slot op de container die alleen op de eigen plaats en na het vast maken aan de vuilniswagen.

  6. Dit is vragen om weerstand, dreiging met ambtelijk gweld. Dat in tegenstelling tot belonen voor normaal gedrag. Wat een bak afval levert dit weer op. Teleurstellend idee van welke politieke partij. Welke partij durft het aan hier voor te gaan liggen.

  7. Tjonge jonge jonge gaat de gemeente Tilburg nu ook al je afval kontroleren, moet niet gekker worden.

    Daar zetten ze zeker de nieuwe participatiewet “dwangarbeiders” voor in, die ze dan opleiden als de nieuwe gratis STASI medewerkers.

    En dan te weten dat de gemeente Tilburg gouden bergen (miljoenen Boete) moet betalen aan Attero wegens het te goed scheiden van afval

    http://www.pieterbas.nl/attero-stuurt-gemeenten-rekening-afvalboetes/

  8. Nieuwe Chipknip voor de gemeente ?

    Een gemeentelijk opsporingsambtenaar kan een boete geven van 90 euro. Als het afval niet juist gescheiden is.

    En wat gebeurt er als andere buurtbewoners verkeerde dingen in je kliko kieperen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *