zondag 14 april 2024

6 gedachten over “Slimme meter is niet verplicht

  1. Ik zou de oude meter er toch tussen willen laten zitten, zo dat ik kan controleren of die nieuwe wel goed werkt, en er door de energie leverancier niet iets voor uit gedraaid heeft. En wij als klant kunnen niets controleren. En bij het stemmen mogen we niet met een computer stemmen, waarom zou de energieleverancier dat wel mogen. En de energieleverancier kan dan rustig de meteropnemers en het kantoorpersoneel ontslaan want dat is de bedoeling.

  2. Inderdaad kan de slimme meter geweigerd worden, helaas is er onvoldoende aandacht voor het alternatief. Bij de grootschalige vervanging zoals deze nu op verschillende plaatsen plaatsvindt kunnen weigeraars alleen “kiezen” voor een domme digitale meter die men dan soms ten onrechte conventioneel noemt. Deze domme digitale meter gebruikt echter dezelfde meet techniek als de zogenaamde slimme en er zijn dus dezelfde risico’s voor foutieve meetgegevens!! Het ergste is nog de methode waarop de netbeheerders deze vervangingen er door proberen te drukken, dreigen met afsluiting, hoge extra kosten en een verplichting waar niet aan valt te ontkomen.
    Slimme meter (ik ben er absoluut op tegen) of domme, de consument loopt het risico op te hoge verbruiksgegevens en, dat is extra schrijnend, kennelijk vooral bij het gebruik van moderne en energiezuinige apparatuur zoals LED lampen. Bij eventuele te hoge gebruiksgegevens is de consument machteloos omdat de test methode niet voorziet in moderne apparatuur?? Waar blijft de overheid? Hopelijk snappen mensen nu beter wat er speelt en lukt het consumentenorganisaties een vuist te maken. Anders kunnen er over 2 a 3 jaar of nog meer mensen naar de voedselbank of worden de digitale meters wederom vervangen. En wie zal dat betalen?

  3. Slimme meter is inderdaad niet af te sluiten op afstand, er moeten andere meters geïnstalleerd worden! Is bij mij ook gebeurd Stendin, (Eneco). Het is wel degelijk schadelijk, RF (Radio Frequentie) straling is 4x sterker dan Wifi!

  4. Een geruststelling de slimme meter is niet op afstand uit te schakelen. Er is ook geen stralingsgevaar. Bekijk de site van RIVM voor meer achtergrond. Wat wel aanwezig is: elektromagnetische velden, maar uw smartphone is in vergelijk “gevaarlijker”. Ook is niet te zien of u thuis bent en of u vaak onder de douche gaat. Het voordeel is: geen verkeerde factuur van uw leverancier, geen geschatte standen en niet meer hoeven wachten tot de meteropnemer langskomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *