zaterdag 13 juli 2024

4 gedachten over “Uitgegaan: De Spoel

 1. Hallo allemaal,

  Tussen medio 1973 en medio 1976 kwam ik elke week wel een avond in de Spoel. Ik heb geweldige herinneringen aan de swingavonden, met name aan een rocknummer met een tenor saxofoonsolo die minuten lang duurde. Het was geen Hot Rats van Zappa maar leek er wel wat op. Het was denk ik ook niet Bowie, Jefferson Airplane of Aerosmith. Ik meen ook dat daaraan vooraf de zanger iets zong als ‘so you think you can defy me?’, maar misschien haal ik twee dingen door elkaar. Inmiddels probeer ik al jaren te achterhalen om wel nummer het nu gaat . Heeft iemand enig idee? Dan zou ik dat graag horen!

 2. hoi antoin waarom word er nergens over age gesproken dat was te het begin van alles bij jouw of heb ik het fout
  leuk dat ik je naam weer eens ergens zie
  en waar zijn je krullen gebleven ?
  groetjes ben van ongeveer 40 jaar geleden

 3. Hallo oud-Spoelgangers.

  Kan iemand zich mijn broer herinneren die in Tilburg bekend stond als “Rooie Willem” (Wim Kruize) ?
  Hij ging bijna ieder weekend met een paar platenkoffers vol naar o.a. De Spoel om plaatjes te draaien, dat zal begin jaren 70 geweest zijn.
  Het was een opvallende verschijning, lang rood haar en hij droeg vaak een donkerpaars fluwelen pak met wijde broekspijpen. Daaronder, zoals in die tijd gebruikelijk schoenen met hoge plateauzolen. Of….hij ging stappen en was compleet in het wit gekleed, nam bij het station een taxi….liefst die witte verlengde…om op de Heuvel een spetterende entree te maken.
  Ja, hij hield wel van een stukje theater.

 4. beste rob Foto 1 is op 28 novemer 1983 gemaakt…de spoel was al in 1994 dicht….en de man met die vlinderdas is toch echt wel adje mols een van de eigenaren in die tijd. Foto 2 is niet van mijn bruiloft, maar wel in De Spoel.groeten BEN OPGENORT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *