Wie wordt de groenste politicus 2017?

Op woensdag 21 maart 2018 wordt in Nederland de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Vlak daarvoor, op maandag 11 maart 2018, wordt de Groenste Politicus 2017 gekozen. Natuurmonumenten organiseert deze verkiezing al weer voor de tiende keer!

Welke politicus heeft zich met hart en ziel ingezet om de wereld een stuk groener te maken? Wie liet jouw groene hart een slag overslaan en verdient volgens jou beslist een kans op de titel van Groenste Politicus 2017? Is het een Kamerlid, minister of staatssecretaris, Europarlementariër, Gedeputeerde, Statenlid, wethouder, raadslid of waterschapsbestuurder?

Tot en met vrijdag 15 december 2017 kun je de politicus of bestuurder nomineren die zich in 2017 voor 100% heeft ingezet voor natuur en landschap. Omschrijf in een paar zinnen wat de kandidaat van jouw keuze in 2017 heeft bereikt voor natuur en landschap en waarom juist hij of zij de titel verdient.

Uit alle ingezonden nominaties stellen Natuurmonumenten een shortlist samen van zes mogelijke kanshebbers op de titel. De acties en successen van deze politici worden gewogen op vier belangrijke thema’s voor de natuur:

Natuur & Biodiversiteit – Landschap – Landbouw & Voedselvoorziening – Klimaat & Water

Vervolgens kan er door iedereen vanaf begin februari 2018 via de website groenste politicus 2017 op 1 van de 6 kandidaten gestemd worden.Uiteindelijk legt een deskundige jury de drie kandidaten met het hoogst aantal stemmen onder de loep en kiest onder weging van de thema’s de winnaar. Naast de inzet op deze thema’s neemt de jury ook in haar overwegingen mee hoe de genomineerden zich hebben ingezet voor participatie en het betrekken van bewoners en/of maatschappelijke organisaties.

Op zondagmorgen 11 maart 2018 wordt live in de radio-uitzending van het programma Vroege Vogels bekend gemaakt wie zich de Groenste Politicus van 2017 mag noemen.

Natuurmonumenten is dé beweging van mensen met hart voor de natuur. We willen mensen, van jong tot oud, in het hart raken en de fascinatie voor de natuur delen met en via onze achterban. We activeren mensen om buiten in de natuur iets geweldigs te beleven.

Dat doen we omdat de natuur bron van inspiratie en verwondering is. Daar moeten we zuinig op zijn en goed voor zorgen. Want in een dichtbevolkt land is natuur extra kwetsbaar. Daarom beschermt Natuurmonumenten natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. Overal in Nederland. Voor iedereen. Die natuur stellen we veilig tot in de eeuwigheid door natuur aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken voor iedereen. Dat doen we met steun van vrienden, vrijwilligers, leden en bedrijven.

Geef een reactie