Spring naar inhoud

Antifascistische Actie (AFA) Noord-Brabant roept op tot protest tegen Pegida

De gemiddelde leestijd bedraagt: < 1 minuut

Zondag 7 mei komt Pegida zich vertonen in Tilburg. Tegenstanders van racisme en fascisme beschouwen dit als een extreem-rechtse groepering, en willen de aangekondigde demonstratie van Pegida willen dat niet over hun kant gaan. Daarom roept Antifascistische Actie (AFA) Noord-Brabant op tot protest.

AFA Tilburg stelt dat Pegida stemming maakt tegen moslims, tegen vluchtelingen, en tegen degenen die voor gelijkwaardigheid van alle mensen opkomen. Optochten van Pegida zijn volgens antifascisten een vertoon van intimidatie en een poging om hun gevaarlijke organisatie uit te bouwen. Daarom roept AFA Noord-Brabant op om deze manifestatie van Pegida met kracht tegen te werken.

Daartoe roept AFA Noord-Brabant op om naar de binnenstad van Tilburg te komen, om Pegida te laten merken hoe onwelkom ze zijn en. hoezeer mensen ook in Tilburg hun boodschap van haat verafschuwen. De organisatie roept op om met fluitjes, leuzen, borden, posters en spandoeken voor een tegengeluid te zorgen.

Pegida verzamelt om 14.00 op het Willemsplein. AFA Noord-Brabant roept op om aldaar, of zo dichtbij als enigszins mogelijk, dat tegengeluid te verzorgen. Tevens nodigt AFA Noord-Brabant mensen uit om op het nabijgelegen Stadhuisplein deel te nemen aaneen openbare bijeenkomst waar mensen zich kunnen beraden over hoe en waarom zij tegen Pegida stelling nemen. Die zal plaatsvinden vanaf 12.30 uur.

Bronnen: persbericht | afanoordbrabant

1 gedachte over “Antifascistische Actie (AFA) Noord-Brabant roept op tot protest tegen Pegida

  1. Max

    Die achterlijke linkse lozers/communisten/, die zichzelf "anti fascisten" noemen, moeten ze eens in de spiegel kijken, dan pas zullen ze de echte fascisten zien...Een groep demonstreert vreedzaam en geweldloos tegen de ongebreidelde instroom van immigranten waarvan we inmiddels weten dat die vanwege hun cultuur en ideologie niet matched met de onze, ze reageren normaal op vragen van journalisten en laten zich filmen door aanwezige cameramensen! De tegendemonstranten zijn vaak in het zwart en soms gemaskerd en proberen via intimidatie en soms geweld als de politie dat toestaat, de demonstratie te ontregelen, zij weigeren met journalisten te praten en proberen cameramensen te hinderen in hun werk! Welke groep komt het dichts bij fascisme?...Overal waar "antifascisten" en hun knokploegen opdagen zijn er rellen met materiële of fysieke schade.Wie waren vroeger zo? O, ja, de SA (Sturmabteilung), de straatvechters van Hitler(nazies ook linkse socialisten waren)! Dit zijn gewoon onbezonnen idioten, die op niets anders dan relschoppen uit zijn.Een gesprek/debat met leeghoofden kunnen ze niet hebben.Daarom gebruiken ze geweld.Zodra je iets zegt wat hun niet aanstaan krijg je spontaan hekwerk en stenen naar de kop.Met bivakmutsen op, fietskettingen en stalen pijpen proberen anders denkenden de dood in te rammen, terwijl je met een bloemetjesbord met 'no hate' erop rondloopt.Zelfs mensen die Theo van Gogh wilden herdenken waren niet veilig voor ze en werden met stenen bekogeld en een restaurant in gejaagd door deze fascisten. Bah!Het zijn stinkende linksdraaiende anarchisten, die denken dat ze de wereld verbeteren door middel van geweld....

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.