zaterdag 20 juli 2024

3 gedachten over “Brabantnorm: topsalaris gelijk aan ministersalaris

 1. ik kan mij helemaal vinden in het verhaal van de heer Daniels.
  maar hoe veel tilburgers maken zich hier druk om.
  ze betalen veel liever hogere belastingen .dan zich druk te maken over deze graai cultuur.maar ja we krijgen allemaal ooit de rekening gepresenteerd.(en dan meestal de zwakker in de samenleving)

 2. Ik vind het een prima zaak dat de gemeenteraad van Tilburg zich eindelijk eens gaat bemoeien met de salarissen van managers van fors gesubsidieerde, zogenaamd charismatische instituten.
  Ik ben het redelijk met de VVD eens, dat als ze het dubbel en dwars terugverdienen voor onze samenleving, dan is dat prima. Het zou betekenen dat er elk jaar minder subsidiegeld naar deze instellingen zou hoeven stromen . Helaas is dit meestal niet het geval en worden deze instellingen noodgedwongen samengevoegd omdat deze topmanagers hun begrotingen niet eens rond kunnen breien en hierdoor moeten vertrekken. In dat geval zouden ze ook maar eens moeten kijken naar de vertrekpremies van deze zogenaamd idealistische topbestuurders. Het is immers allemaal geld van ons, belastingbetalers, dat zomaar vaak ongecontroleerd en niet zonder consequenties van deze instellingen wegvloeit in zakken van deze zogenaamde, vertrekkende idealistische directeuren.
  Zo kan ik me nog een zaak herinneren van even geleden waarin een goed betaalde manager, samen met enkele van zijn kornuiten vertrok, met alle gevolgen van dien. Afscheidspremies, vervolgtrajecten en wachtgeldregeling kosten samen zo’n slordige 600.000 euro grotendeels verkregen uit gemeenschapsgelden . Dit resulteerde praktisch direct in het aandienende ontslag van tientallen andere, zeer gedreven, laagbetaalde werknemers. Deze actie brengt nu ook weer hoge sociale kosten met zich mee voor onze Tilburgse samenleving. (WW, bijstand, ziekteverzuim, huursubsidie etc. )
  Ik ben dan ook van mening dat het een zeer belangrijke en verantwoordelijke taak is van de door ons gekozen volksvertegenwoordigers, de gemeenteraad van Tilburg, om nauwlettend te controleren, en waar nodig op tijd bijsturen, van deze kanalen waar ons belastinggeld in verdwijnt. .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *