Eetbaar landschap: 23 augustus: Brood bakken

23 augustus: broodbakken

Tijd om het Eetbaar Landschap te gaan nuttigen. In het kader van de Bierbrouw installatie van Henriëtte Waal en de Archeologische Nutstuin van Maarten Kolk wordt er deze zondag brood gebakken. Ingrediënten voor het brood zijn de oude graansoorten emmertarwe, spelt en rogge die Maarten in zijn kwekerij teelt en de bostel, een restmengsel van mout en spelt, dat overblijft na Henriëtte’s bierbrouwproces. Nieuwsgierig naar de smaken, geuren en vormen van deze broodsoorten? U bent meer dan welkom om een eigen broodje te komen bakken.

Maarten Kolk verzamelt en kweekt planten van soorten die in de oude stortkokers zijn aangetroffen met als doel een archeologische nutstuin aan te leggen. Planten zoals spelt, pastinaak, postelein, mispel, boekweit, vijg, bosaardbei, kwets, zwarte mosterd, venkel, tuinpeterselie, raapzaad, hennep, vlas, akkerviooltje, zwarte bes, buxes en taxus worden in kaart gebracht.

Met een live optreden van de dichter Leo Mesman die begeleidt wordt door DJ Robby.

Waterzuivering Moerenburg: Hoevense Kanaaldijk 38, Tilburg

tijd: Zondag 23 augustus 2009van 14.00 – 17.00 uur voor meer info: info@eetbaarlandschap.nl en het volgende artikel

Geef een reactie