donderdag 25 juli 2024

6 gedachten over “Gemeente Tilburg let op, lees de financiële bijsluiter!

 1. Het is precies een win-win situatie voor de (project)ontwikkelaar. Die kan niet verliezen. Tilburg kan veel verliezen, want groen opofferen voor leegstaande winkels. Omdat dit bestuur het beleid van de voorgaande coalitie aan het uitvoeren is (betrouwbaarheid van bestuur vereist dat nu eenmaal) zal bij een breuk van beloften Gemeente Tilburg moeten betalen. Een beetje TTIP praktijken op lokale schaal. Een verlies-verlies-situatie voor de Tilburger. Geen coalitie zou over haar eigen graf mogen regeren, dus geen onomkeerbare besluiten mogen nemen.

 2. Frank je slaat de spijker op zijn kop! zolang men niet met open kaart speelt hoor ik alleen maar gebluf. Ik zou als gemeente eerst die kaarten willen zien voor ik all in ga. maar dat is inderdaad mijn mening 😉

 3. Nou Bram, ben jij wel eens zelf in de Primark geweest? Nou ik wel en ik kan je vertellen dat je daar juist niet de jeugdige schoppers zonder rijbewijs ziet. Daarnaast verkondig jij in je verhaal nog steeds een eigen mening die niet onderbouwd is op wat voor manier dan ook. Je moet jezelf de vraag stellen: zou Tilburg echt deze deal hebben gesloten zonder dat er een deal ligt met de Primark zelf? Ik denk zelf van niet, ik denk namelijk wel dat er ergens een toezegging op welke manier dan ook ligt vanuit de betreffende winkelketen, echter die word gewoon niet in de publiciteit gegooid.

 4. http://bis.tilburg.nl/upload/notas/2015/150707%2001%20Raadsvoorstel%20Integrale%20gebiedsontwikkeling%20Stadhuisplein_crdv.pdf#search=

  Ik vraag me af, wie dit allemaal echt snapt.
  Ook van de mensen (raadsleden) die in de vergadering van de raads-commissies Vestigingsklimaat en Bestuur op 31 augustus 2015 mogen stemmen en op de raadsvergadering van 21 september 2015.

  Ik zie wel minder bomen in het eindplan.
  Maar ik zie door de bomen ook het bos niet meer.
  Voor mij zou het helpen om er echt rond te lopen, en alles aan te wijzen. (Ga binennkort met Bram eens een rondje rond SK1, SK2, SK3 en
  groene gebouw. Dat zogenaamde gedroomde ‘Winkelrondje’ is schijnbaar zo voornaam. Volgens mij wandelen mensen die komen winkelen, het liefst zo weinig mogelijk. Wat men wandelt, wandelt men graag in een stedelijk gebied waar ook verkoeling is door aanwezige bomen.

  -ingewikkeld dossier-
  Wens iedereen die moest stemmen veel inzicht en wijsheid
  Godelieve Engbersen

 5. Nou Frank. Primark rotterdam is misschien maar een half uurtje rijden maar Primark trekt voornamelijk jeugdige schoppers zonder rijbewijs en dan ligt Primark rotterdam toch nog een uurtje reizen (icl veel lopen met volle tassen;-)van Breda. Dan ben je met de trein vanuit breda zelfs nog eerder bij Primark eindhoven! En voor zo ver bekend heeft de Primark geen toezeggingen gedaan met betrekking tot de komst naar Tilburg. Dat denkt men alleen maar vanwege al die krantenkoppen. De gemeente Tilburg heeft het geld aan de ontwikkelaars beloofd als garantie voor het geval de ontwikkelaar zijn vergunningen niet krijgt. De gemeente denkt die vergunningen zeker te willen verlenen als dat betekend da er dan een Primark komt. De vraag is. Hoe zeker is het dat de Primark daadwerkelijk naar Tilburg komt of uberhaubt wil komen? als dat niet zo is dan maakt de gemeente Tilburg een zeer ongelukkige deal waardoor ze de vergunningen niet meer kunnen weigeren (of ze moeten 6,7 miljoen euro betalen) Zo wordt de gemeente verder gedwongen het winkelrondje te verwezenlijken ook zonder hun geliefde Primark. dus win win scenario voor ontwikkelaar.

 6. Alles leuk en aardig maar Breda ligt zelf ook op een half uur van Rotterdam, waar zelfs 2 primark-vestigingen zijn te vinden, bovendien denk ik niet dat Primark haar strategieën deelt met een persoon als bram van beurden. Ook denk ik niet dat Tilburg hier in mee was gegaan als er geen overeenkomst zou liggen met de Primark. Als de Primark zich nu terug trekt zou dat contractbreuk zijn waardoor de gemeente waarschijnlijk ook die miljoenen niet hoeft te betalen voor de grond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *