In een aantal gebieden in de stad wordt het groen aangepakt. De gemeente Tilburg trekt daar in de periode 2016-2018 2,8 miljoen euro voor uit. Zo komt er onder meer nieuw groen in het Wilhelminapark, het Stokhasseltpark, het Kromhoutpark en aan het Korvelplein. Ook de gemeentelijke begraafplaatsen aan de Gilzerbaan en de Hoflaan en een deel van Udenhout komen aan bod.
Waar nodig worden slechte bomen vervangen, plantvakken hersteld en grasvelden verbeterd. Er komt ook een grotere variatie aan planten en bomen. Dit vergroot de biodiversiteit en zorgt in de toekomst voor een goed leefklimaat voor mensen, dieren en planten.
Niet al het groen in het stedelijk gebied krijgt een opknapbeurt. De gemeente kiest voor een investering in parken met een cultuurhistorisch karakter, zoals het Wilhelminapark en het Leijpark. Ook de Herdgangen (Frankische driehoeken) zijn om die reden geselecteerd voor een opknapbeurt. Deze gebieden geven karakter aan de stad en zijn typerend voor Tilburg.
Als eerste is het Stokhasseltpark aan de beurt. Hier komt in het najaar een nieuwe vijver. Tegelijk met de aanleg daarvan wordt aan het groen gewerkt. De rest van de aanpassingen volgen ook in het najaar.
In mei zijn er drie inloopbijeenkomsten om de ontwerpen voor de verschillende gebieden aan de wijkbewoners en andere geïnteresseerden te presenteren. Op woensdag 17 mei 2017 in MFA Het Spoor. Die gaat over het Wilhelminapark, Groeseind, Rosmolen, Julianapark en de Hasseltse kapel . De plannen voor het Leypark worden dinsdag 23 mei 2017 toegelicht in de Leijhoeve. Oude Dijk, Kromhoutpark, Korvelplein en Transvaalplein staan donderdag 24 mei 2017 op de rol bij de bijeenkomst in MFA Zuiderkwartier. Alle avonden zijn van 19:00 tot 20:00 uur.
3 reacties
Voeg die van jou toe →Het bijhouden van het groen is niet het allerbelangrijkste.. hoe meer groen, des te minder zicht op wat er allemaal in die donkere stukken gebeurd. Het Wilhelminapark heeft ook een vijver, met een pomp die niet of bijna nooit wordt aangezet. Er is water te weinig, en het grootste deel van de eenden populatie is dood. Dank je wel gemeente. Ik weet niet hoe het geld besteed wordt, maar zoals al jaren komen jullie met verkeerde oplossingen. Jullie maken er bij de gemeente een zooitje van, en dan denk ik bij mijzelf..: zitten die mensen bij jullie wel op de juiste plek.??
Vertel niet dat het park er goed bij ligt, want dan liegen jullie dat jullie barsten. En meer donkere plekken is overbodig, zolang iedereen wegkruipt en er ook mensen zijn die zich in de vijver wassen. inclusief hun kleding. Het is een KUT park, vol overlast en misbruik en verderf voor dieren. Overlast voor heel de buurt.. DOE DAN OOK IETS. EN CONTROLEER ALLES OOK DE MENSEN EN HET GEDRAG.
Maar komt het bijhouden van al dat groen ook ter sprake? Ellendig is het er af en toe aan toe, en er zijn mensen genoeg die via Diamant in het groen willen werken….
l.s Wijk Stokhasselt gaat door voor Groener in vergelijking met andere wijken ,maar er werd immens al veel gekapt.
Twee vragen ; hoe wordt bepaald of een wijk groener is dan… b.v. de Blaak.?
hoe lang kunnen alle moeraseiken in de wijk Stokhasselt nog mee,
voordat deze ook geveld gaan worden.?