zaterdag 20 april 2024

23 gedachten over “Hans Smolders (LST): ‘Media net zo onbetrouwbaar als de politiek’

 1. Ik snap ineens waarom Hans Smolders geen chauffeur meer is: met hem aan het stuur raak je in de plomp! 🙂

 2. Realiseerde mij gisteravond dat toch niet alles wat de LST doet slecht is zoals sommige wel beweren. In 2010, voor Hans aankondigde om gezondheidsredenen te moeten stoppen, voerde hij als enige partij campagne met een flyer in elke brievenbus.
  Dit idee is overgenomen door veel partijen binnen Tilburg.
  Hebben de partijen in elk geval iets geleerd van LST!

 3. Tsja, Anja, je gaat totaal voorbij aan de bezwaren tegen de werkwijze van LST. Ook bij de gemeentepolitiek zul je moeten samenwerken en dat betekent ook compromissen sluiten. Dat kan niet anders, tenzij je de meerderheid hebt. Je zult dus gedwongen worden sommige punten te laten vallen of af te zwakken. Daardoor kan A inderdaad B worden.
  De termen loze beloften, achterkamertjes- en vriendjespolitiek zijn typisch voor de LST. Zo kan ik er nog wel 50 noemen. Het zjn dooddoeners en hiermee trek je alleen een bepaald soort publiek aan.

 4. Inderdaad Willem, politiek is meer dan ruzie maken. Sterker nog politiek is opkomen voor burgers. De rechten van burgers proberen te beschermen, de wensen van burgers zoveel mogelijk te realiseren. Kortom politiek is vertegenwoordigers zijn van burger. Geen gouden bergen beloven maar duidelijkheid zijn. Niet A zeggen en B doen omdat je dat toch al van plan was.
  ik ben altijd een PvdA stemmer geweest maar nadat ik de moeite heb genomen om partij programma’s eens echt te lezen en te vertalen naar huidige tijd en werkelijkheid kies ik voor LST.
  De afgelopen jaren was het stil, achterkamertjes politiek en vriendjes politiek voerden de boventoon. Ik pas daarvoor. Ik wil duidelijkheid en oprechtheid. Ik kies niet voor loze beloften. En even realistisch. Gemeentelijke politiek is geen landelijke politiek. Daar zit een significant verschil in.

 5. Anja, Suzan en Corina, wie gooit er nu steeds met modder? Wie gebruikt er allerlei krachttermen om andere partijen en personen te kleineren? Wie gaat er steeds veel te kort door de bocht zonder begrip voor andere partijen?

  Dat jullie reageerders beschuldigen van vooringenomenheid is werkelijk de omgekeerde wereld. Kijk eens in de spiegel of wees in ieder geval eens kritisch op de presentatie van LST. Het flyertje was echt een dieptepunt. En dan komt Smolders 3 x kort achter elkaar met de medeldeling dat hij ergens niet aan meedoet waarbij alleen maar kleinerende opmerkingen worden gebezigd. Ja Anja, ik hoor veel maar steeds hetzelfde. Politiek is veel meer dan alleen ruzie maken.

 6. Je mag Hans aardig vinden maar moet niet
  je mag het met Hans eens zijn maar moet niet
  je mag de website bezoeken maar moet niet
  je mag burger programma lezen maar moet niet
  ik vind het fijn dat veel mag en niet moet.
  jammer dat mensen met modder gooien zonder eens echt goed te luisteren. Ja ja u leest het goed. Veel mensen horen wel maar luisteren niet.
  als je goed naar Hans luistert dan hoor je veel. Daarna ben je her met de LST eens of niet

 7. Smolders was in De NWE Vorst bij de presentatie van de Quiet 500 en was toen uitgebreid reclame aan het maken. Waarom vond hij het toen geen provocatie en nu wel? Ik snap het niet.

 8. Nou Corina, jij geeft hier anders zelf een aardig lesje vooringenomenheid: je roept dat de reageerders het burgerprogramma van de LST niet hebben gelezen. Waarop is die vooringenomenheid gebaseerd? Ik heb zowel de flyer als de website gelezen en hoe je het ook wendt of keert: ik lees nergens échte argumenten, échte ideeën of échte plannen, enkel een heleboel stemmingmakerij. Daarop wil ik op 19 maart mijn stem niet baseren, want ik neem mezelf als kiezer uiterst serieus. Ik hoopte dat Smolders in debat met andere lijsttrekkers zou duidelijk maken waar de verschillen liggen tussen zijn plannen voor de stad en die van de andere partijen. Maar hij doet daar niet aan mee, zodat niemand weet waar hij nu wérkelijk voor staat.
  Afgaan op de LST-prestaties in het verleden dan maar (ook al bieden die natuurlijk geen garantie voor de toekomst)? Dan lees ik zowel in de flyer als op de website dat zijn grootste wapenfeit volgens hem is dat hij drie wethouders en een burgemeester het leven en werken onmogelijk heeft gemaakt. Verder weet de heer Smolders kennelijk wat kunst is en wat niet en noemt hij een gerenommeerd gezelschap als Het Zuidelijk Toneel een “toneelclub”. Ik vrees dat mijn stem bij Smolders niet in goede handen is. Sterker nog, als de LST een substantieel aantal zetels krijgt, gaan we weer een periode van vier jaar tegemoet met vooral veel geruzie en geschreeuw. Ik heb daar helemaal geen zin in en ga mijn stem geven aan een partij die de afgelopen vier jaar heeft bewezen hart voor onze stad en voor zijn bewoners te hebben. Daar heb ik veel meer vertrouwen in dan in de krokodillentranen van Smolders en zijn ‘burgerverzet’.

 9. Beste reageerders,

  Hebben jullie wel in de gaten hoe vooringenomen jullie zelf allemaal zijn. Hoe jullie zelf je gal spouwen en schelden en veroordelen, terwijl jullie het burgerprogramma van de Lijst Smolders niet eens hebben gelezen. Ook hebben jullie totaal geen besef wat voor energie, moeite, tijd en heel veel geld het überhaupt kost om een partij op te zetten en campagne te voeren. Het gaat Hans Smolders werkelijk niet om dat salaris of wachtgeld of ziekengeld of het pluche maar ja ook jullie gebruiken de standaard oneliners zoals ‘zijn wachtgeld zal wel weer op zijn’. Niet echt origineel of wel?? Dus ga eerst maar eens lezen op zijn website waarom hij het vertrouwen kwijt is in de media en waarom hij de debatten liever links laat liggen en lees over de motivatie waarom Hans Smolders gewoon goed wil zorgen voor alle gewone mensen in Tilburg, Berkel Enschot en Udenhout. Voor de armen, voor de ouderen voor de jongeren en de mensen die hard moeten werken voor hun centen. En waarom hij tegen een cityring en draaiende huizen is. Dus lees het eerst en reageer de volgende keer met inhoud en anders reageer gewoon niet. Kies dan maar voor de partijen zoals de PvdA die je stem ronselt met een Roosje, dat is pas inhoudelijk. Ga je voor een eerlijke partij of voor de aloude leugenaars. Dan ook naderhand niet lopen huilie huilie als ze weer een achterlijk draaiend huis op een rotonde zetten van jou zuurverdiende centen. Maar goed ik laat het er verder maar bij. Ik wens jullie sterkte volgende week woensdag.

  Hartelijke groeten, Corina van Weert
  Nr16 Lijst Smolders Tilburg

 10. Ach, ach, wat communiceert Suzan slecht.. Met (te) veel woorden probeert ze gevat te reageren, maar ze ontwijkt de door Peter genoemde vooringenomenheid van Smolders. Nee, ze gaat van de thema-avonden een karikatuur maken. Slechte reactie Suzan!

 11. Jammer dat de heer Smolders, een van de meest onbetrouwbare mannen uit Tilburg, Zelf ken hem alleen omdat hij tot drie keer toe een stiekeme verhouding had met een met iemand anders getrouwde vrouw, de vinger wijst naar een zogenaamd onbetrouwbare media!
  Vreselijk dat sommige mensen geloven in een blijkbaar geboren bedrieger!

 12. Dank Suzan… dank Peter…
  en dan zou ik nu graag de nummer 1 horen met echte inhoud… maar die doet natuurlijk weer niet mee… hij laat nr 23 aan het woord… kan hij zijn vingers niet branden… (en later weer moord en brand schreeuwen)
  Kom nu eindelijk eens met zaken waaraan de Tilburgers iets hebben. Ik was even oprecht nieuwsgierig…
  Gelukkig zijn er interessante alternatieven. Partijen die echte plannen hebben. Dan valt er tenminste wat te kiezen. Doe ik! U ook?

 13. Trouwens, als het hier ook ongepast is om met open vizier te reageren, zeg dat dan. Bij het BD mag je sinds vandaag niet meer melden welke politieke partij of lijst je steunt, dan wordt de reactie niet geplaatste of toch verwijderd. Stel je eens voor dat er een debat ontstaat zonder regie,Ojee! Dus voortaan als Pietje Puk ofzo. Reden die de chef opinie gaf: we willen geen politiek debat…doe maar alsof je een burger bent,…

 14. Dit blijft langs elkaar heen gaan zo. Ik geloof onmiddellijk dat de inbreng van de deskundigen leerzaam is geweest. Alhoewel ik me op basis van de verslaglegging afvraag of het ook echt nieuwe inzichten heeft gebracht, voor mij persoonlijk in ieder geval niet. Daarvoor heb ik misschien al teveel van hetzelfde gehoord. Of hebben alleen de oneliners de krant gehaald. De vraag is natuurlijk of je hiermee de democratie een dienst bewijst. En al helemaal als je de mening van 100 lezers poneert als de mening van Tilburg, dat vind ik stemmingmakerij. Daar verschillen we dan over van mening.

 15. Ik zou erg hard kunnen lachen, als het niet zo verschikkelijk triest zou zijn. Suzan verwijt de bezorgde Tilburger ‘vooringenomenheid en geheime aanwijzingen’ terwijl de bijdragen van haar en haar grote roerganger juist helemaal vól staan met vooringenomenheid en ongefundeerde meningen. Zo heeft de LST nog aan geen enkel debat meegedaan dat door het BD is georganiseerd, maar weet ze wél te vertellen dat het de krant gaat om oneliners om de pagina’s te vullen.
  Ik zou het BD juist willen complimenteren met hetgeen ze de afgelopen weken aan inhoudelijke informatie rondom de vier thema-avonden aan de lezer hebben verstrekt.
  Ik ben bij enkele van die avonden geweest en was blij verrast dat het daar juist heel erg om de INHOUD ging en niet om de oneliners. De heer Smolders heb ik daar niet gezien, maar hij heeft toch zijn mening al klaar. Hoezo vooringenomenheid?

 16. Beste bezorgde Tilburger, tegen zoveel vooringenomenheid en geheime aanwijzingen ben ik niet opgewassen. Jammer dat je onze inhoud niet serieus wilt nemen, je hoeft het niet eens te zijn. Er ontvouwt zich een discussie over de basis van de rol die je inneemt als overheid. Wij vragen om terughoudendheid en insluitring. Al die maakbaarheidspolitiek heeft een samenleving van verdeel en heers gecreeerd. Over machtswellust gesproken.

 17. Dank Hans… Dank Suzan… twee lange verhalen (helemaal gelezen) maar niets over wat jullie met Tilburg willen! Ook vanuit verleden weet ik dat jullie geschreeuw niets oplevert voor de Tilburgers. Dus waar blijven de concrete inhoudelijkheden? Ik krijg de indruk (en heb daartoe aanwijzingen) dat het jullie enkel gaat om de macht… het pluche…
  Van jullie wordt Tilburg echt niet beter! Deze mooie stad verdient bestuurders op niveau en met intelligentie! Dus niet Hans Smolders en de zijnen.

 18. Volgens mij slechts de constatering dat de manier waarop sommige debatten worden georganiseerd en ingestoken niet getuigen van respect naar kiezers en onze visie op hoe je politiek bedrijft. Sterker, ook het debat in het Midi heeft enkel tot doel om wat oneliners te scoren voor de krant van morgen. Over populisme gesproken… Daar wordt geen burger wijzer van en politici worden gewogen op hun acteertalent. En laat de LST nu net daar afstand van nemen. Het gaat er niet om hoe goed je iets kan zeggen, of je wel of geen das om hebt en wie de grofste grap kan maken. Maar of je in staat bent om een grote, mooie stad als Tilburg integer te besturen. Met gevoel voor verhoudingen en dat je je plek kent. Partijen die al bij voorbaat samenwerking uitsluiten of in twijfel trekken, vind ik persoonlijk vele malen kwalijker. Die respecteren de democratie niet. Jezelf verkiesbaar stellen in Nederland is per definitie een uitgestoken hand naar anderen. Anders moet je een actiegroep beginnen. En dat debat voer je in mijn optiek in de arena die ervoor is, de raadszaal.
  En uiteraard ook op uitnodiging van partijen die geen belang hebben bij het ophogen van oplagecijfers of het in stand houden van relaties met politiek gekleurde organisaties, maar oprecht interesse hebben in standpunten.

 19. Hans , ben jij vanavond wel bij het belangrijkste debat van Tilburg ?

  Dat kan / mag je niet missen !

 20. Wat is die Hans Smolders een onbetrouwbaar sujet! Het is duidelijk dat hij het debat met de andere partijen gewoon niet aandurft en nu verschuilt hij zich achter allerlei flinterdunne argumenten die aan zouden tonen dat hij nergens een eerlijke kans krijgt. Huilie huilie dus!
  De mensen die ontevreden zijn over de Tilburgse politiek kunnen hun stem dus beter geven aan een oppositiepartij die de afgelopen vier jaar heeft bewezen wél het debat aan te gaan en wél te luisteren naar de burgers, in plaats van vier jaar lang zielig een leuk bedrag aan ziektegeld te zitten opstrijken. Ik noem de TVP, de SP en TROTS. Die Smolders verdient helemaal geen zetel in onze raad! Het is gewoon een zielige, nare vent die alleen maar uit is op ruzie. Daar bereik je hélemaal niks mee!

 21. Wat ik niet begrijp is dat Hans continu de slachtofferrol aanneemt. het wordt hem allemaal aangedaan. en terwijl hij continu iedereen loopt te schofferen. Veel insinuaties en voor al geen inhoud. waar blijft dat ijzersterke verhaal van Hans?
  Ik vindt het echt een ruzie zoekende Tilburger. Als ik bovenstaande tekst lees kan ik maar 1 ding concluderen. Een goede chauffeur maakt nog geen goede bestuurder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *