dinsdag 23 juli 2024

8 gedachten over “Irritaties rond Tilburgse Kermis en Roze Maandag

 1. Brrrr waarom altijd negativiteit, kunnen we het niet eens hebben over het geweldig preventieve optreden van onze landelijke politie macht tijdens deze “Roze Maandag”.
  Zomaar huurlingen “from al over the country” die er voor gezorgd hebben dat het een enorm groot succes is geworden.

 2. Volgens mij ging het toch om acceptatie. What’s in a name. Geef elke kermis in NL een roze maandag… 3.500.000 bezoekers, ben je aardig op weg met accepteren en lokale ondernemers ook blij. Was delen niet het nieuwe hebben…

 3. Ik hoor trouwns van insiders dat Marlon Slaats de bedenker was van Roze Maandag! R.I.P. Marlon! Wie heeft dat van hem gestolen? Zo zie je maar… Als er iemand geld of eer voor moet krijgen dan zou hij dat moeten zijn.

 4. Afgelopen zaterdag de kermis bezocht, wat een trieste bedoeling en een sobere sfeer.
  Tilburg ( tot voor 8 jaar mijn stad ) is aan het doorschieten met geld verdienen en korte termijn winsten.
  Waarom woekerprijzen voor staanplaatsen ?
  Waarom de zo sombere opstelling van attracties?

  Jammer Tilburg raakt het kwijt zowel de kermisgangers als exploitanten kwijt.

  Grt Ron

 5. Triest! Als deze wethouder zijn hakken in het zand zet is het logisch dat daar een reactie op komt. Ik mag hopen dat de bedenker van deze mooie dag zijn geld krijgt, dan kan hij de exploitanten een handje helpen. Het woord UITBUITING (niet door de bedenker van de roze maandag) komt in mijn hoofd op.

  Ps Kinderachtig gedrag (het is van mij!) roept kinderachtige reacties op! Wordt eens volwassen mensen!

 6. Ik begrijp dat 2 roze maandagen voor verwarring kunnen zorgen, maar als 7 steden roze ma- di- wo- etc. claimen heb je niks meer over…

  Homo emancipatie moet voorop blijven staan op Roze Maandag, ook al zijn ze hier uit geëmancipeerd kan het altijd nog gebruikt worden het elders vooruit te helpen… Met Roze Maandag laat Tilburg/Nederland zijn dat homoseksualiteit travestie transseksualiteit etc. niets ernstigs is.

  De Gemeente heeft niet het recht om de naam toe te eigenen aangezien ze zelf niets te maken hebben met het ontstaan ervan, stel je voor dat je iets begint en iemand die later inhaakt er met je idee van door gaat en toeëigend dat vind ik diefstal en dat mag niet.

  PS buiten dat de roze maandag goed is voor emancipatie is en blijft het ook de perfecte manier om het AIDS fonds te steunen het is immers de enige dag dat de wuppies verkocht worden

 7. Als de gemeente Tilburg zo door gaat dan is de Kermis van Tilburg zoals die nu is geen lang leven beschoren. Ik hoor van exploitanten dat ze woekerprijzen betalen voor een plekje op de kermis met tot gevold dat er niks verdiend wordt. Zo wordt de animo om er te gaan staan met een attractie veel minder aantrekkelijk. De naam Roze Maandag is wel onlosmakelijk aan Tilburg verbonden. Je moet het ook niet willen deze naam te gebruiken. Nijmegen gebruikt Roze Woensdag tijdens de 4daagsefeesten. Dan heeft Geldrop nog 5 dagen die ze kunnen gebruiken voor een roze feestdag. Niet zo moeilijk doen.

 8. Tilburg blijft dat onbeduidende Provincie stadje

  Potverdorie Tilburg blijft als zesde stad van het land weer eens dat onbeduidende provincie stadje.
  Wat een ophef over de naam ”Roze Maandag” tijdens de Tilburgse Kermis. Een Gelderopse Roze Maandag kan en mag niet, Deze naam is van ons roept de gemeente Tilburg, we hebben het gedeponeerd.
  Raar want ik ga al zeker twintig jaar tijdens de Carnaval naar de “Rosenmontag” in Duitsland., heel gezellig overigens zeker een aanrader. Dus hoezo naamsrechten alleen voor de gemeente Tilburg? Mochten deze infantiele ambtenaren en bestuurders van de gemeente Tilburg dit door willen zetten dan heb ik nog een tip voor ze. Met de afbrokkeling van de verzuiling in Nederland zijn er misschien nog een paar namen aan het vrij vallen.
  Zou deze uit voorzorg ook maar vast claimen Gemeente Tilburg.

  Dolle Dinsdag, As Woensdag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag.

  Dan houden ze de Zondag vrij voor het prediken vanaf de kansel

  Houde gij ze dom, dan hou ik ze arm.

  Een oude spreuk die zo lijkt nog steeds erg van toepassing blijkt voor de gemeente Tilburg,

  Groeten Norbert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *