Spring naar inhoud

Koepelhal extra locatie voor Boosterprik

De gemiddelde leestijd bedraagt: 2 minuten
De Koepelhal in Tilburg is een nieuwe vaccinatielocatie voor de Boosterprik. Foto: John Geerts

14 December werd tijdens de persconferentie de versnelling van de boostercampagne aangekondigd vanwege zorgen over de opkomst van de Omikronvariant. Door een booster te geven wordt verspreiding van het virus tegengegaan. De lokale GGD’en zijn gevraagd hiervoor maximaal op te schalen.

Tijdens de start van de vaccinatiecampagne begin dit jaar koos GGD Hart voor Brabant ervoor te vaccineren dicht bij onze inwoners, vanuit acht verschillende locaties die voor veel mensen goed bereikbaar zijn. Maandag 27 december 2021 opent een nieuwe vaccinatielocatie in de Koepelhal en een locatie in Cuijk. Daarnaast heropent de vaccinatielocatie in de Brabanthallen in Den Bosch.

De bestaande vaccinatielocaties in Berghem, Boxtel, Tilburg (Willem-II stadion), Uden, Veghel en Waalwijk worden de komende periode maximaal gebruikt en de openingstijden verruimd.

Prikafspraken

Veel mensen willen graag zo dichtbij mogelijk hun boosterprik krijgen. Dat lukt nog niet altijd direct. GGD Hart voor Brabant werkt op dit moment nog hard aan het opzetten van nieuwe priklocaties en het uitbreiden van de capaciteit van bestaande locaties. Ook worden medewerkers geworven en getraind voor de nieuwe en bestaande priklocaties. Door het openen van nieuwe locaties en uitbreiden van capaciteit van bestaande locaties komen er snel nieuwe tijdslots voor online-prikafspraken bij de regio, waarmee mensen meer prikafspraken kunnen maken in de buurt. Het loont daarom om geduld te hebben bij het maken van de online afspraak. Waar vandaag nog alleen een prikafspraak verder weg gemaakt kan worden, kan dat wellicht morgen dichter bij huis zijn.

Boosterprik alleen op afspraak

Om deze operatie te realiseren, is de boosterprik alleen op afspraak te verkrijgen. Zodra iemand aan de beurt is, kan er online een vaccinatie afspraak worden gemaakt. Dat kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Voor extra informatie is de uitlegvideo op www.uitlegprikafspraak.nl te bekijken.

Interval booster naar 3 maanden

Vanwege de snelle verspreiding van de omikronvariant is het interval nu ingekort van zes naar drie maanden. Als de laatste vaccinatie tenminste drie maanden geleden was, kun online een afspraak worden maken. Dat kan pas als wanneer het betreffende geboortejaar aan de beurt is. Dit wordt bekend gemaakt via media. Daarnaast komt er ook een uitnodigingsbrief van het RIVM. Men kan pas een boostervaccinatie inplannen als de laatste besmetting minimaal drie maanden geleden was.

Mensen van 60 jaar en ouder zijn van oud naar jong opgeroepen om minimaal 3 maanden na de laatste vaccinatie of coronabesmetting de extra prik te halen. Ook zorgmedewerkers hebben een uitnodiging ontvangen. Daarna start de uitnodiging van mensen die jonger zijn dan 60 jaar. Ook dat gaat van oud naar jong. RIVM bepaalt de volgorde waarin mensen worden uitgenodigd.

(Persbericht GGD Hart voor Brabant.)

5 gedachten over “Koepelhal extra locatie voor Boosterprik

  1. ton bekkers

    hallo ,
    Zelf heb ik copd 4 en heb een uitnodiging gehad voor volgende week vrijdag. Is er ook rekening gehouden met minder valide mensen .Ben een alleenstaande man van 73 jaar.

  2. Jan marijnissen

    Gisteren nog contakt gehad met de ggd (21-12-2021)die wist tot nu toe niets van een te openen van de koepel als priklokatie,willen 2 zit helemaal vol.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.