maandag 22 juli 2024

4 gedachten over “Korvel: Imago is prima, mensen willen ‘iets gezamenlijks’

 1. Heerlijk, als ik een keer als Nachtburgemeester/V Tilburg een nachtdienst heb meegelopen, dan kom ik lekker een ontbijte nuttigen. Leuke plek.

  — Het zal geen doorsnee stamkroeg worden maar een etablissement waar je koffie kunt drinken, ontbijten en een eenvoudig lunch kunt bestellen”. “Het zal een aanwinst zijn voor de Korvelseweg”, zo vind ook Saskia Nieuwesteeg, lintenmanager van de Korvelseweg. —

 2. Vraag van Annette van Husen

  Tilburgers.nl heeft een artikel geplaatst over een onderzoek dat buurtbewoners van de Korvel hebben gehouden over het imago van de Korvelseweg. Een interessant gegeven uit dit artikel vind ik de bevinding dat veel buurtbewoners wel betrokken willen zijn bij activiteiten en ook bomvol ideeën zitten maar dat ze zelf niet de kartrekkers rol op zich willen nemen. Ik denk dat dit een bekend probleem is voor veel mensen, voor mij persoonlijk geldt dat in ieder geval ook, – ik ben meer een ondersteuner dan dat ik een kartrekker ben. Maar als er zoveel mensen graag willen meehelpen en bomvol ideeën zitten, hoe kunnen we deze mensen die in eerste instantie de kat uit te boom kijken, toch betrekken bij het opzetten en uitvoeren van nieuwe, zelfontwikkelde activiteiten? Hoe spreek je de kracht van de lokale gemeenschap eigenlijk aan, zonder dat het werk steeds gedaan wordt door dezelfde mensen? Ik ben benieuwd wat voor een ideeën en ervaringen hiermee zijn.

  Antwoord van Repair Café

  Ik organiseer al sinds enkele maanden een Repair Café in Tilburg en merk door dit laagdrempelig evenement wat een keer per maand plaats vind in Huis van de Wereld. Dat hierdoor mensen vrij simpel gemotiveerd raken om iets mee te komen doen. na zo’n drie maanden al 25 vrijwilligers en dan nog maar niet te spreken over de grote aantal bezoekers dat hierdoor met elkaar in verbinding komen en van alles samen willen ondernemen.

  Kom anders het een keer zelf bekijken je bent van harte welkom 31 maart tussen 13:00 en 17:00 Huis van de Wereld

  Met vriendelijke Groet Roland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *