Spring naar inhoud

Kruikenstad gaat door in de harten van de Tilburgers

Eigenlijk zou vrijdag de start moeten zijn geweest van een groot volksfeest. Maar niets is minder waar. De straten, pleinen, kroegen en wijkcentra in Kruikenstad blijven leeg.

Carnaval gaat altijd door, maar dit jaar vooral in de harten van de inwoners van Tilburg. Huiskamers zijn versierd, de groen-oranje vlaggen hangen uit en online is er carnavalesk vermaak.

Kruikentips
Carnavalsstichting Tilburg plaatst de komende dagen Kruikentips om het carnavalsgevoel vast te houden. Van een overzicht van alle online evenementen in de stad tot luistervoer in de vorm van podcasts en afspeellijsten vol krakers. Iedere dag om 11:11 uur verschijnt op de website en sociale media van de stichting een lijst met tips.

Ode aan Kruikenstad

Gisteren publiceerde de stichting al een ‘Ode aan Kruikenstad’ in de vorm van een video. Hierin wordt nog even met weemoed teruggekeken op wat men dit jaar moet missen. Maar voice-over Marc Meeuwis sluit af met de mooie woorden: “En als het dan weer mag, zullen we dan lallen tot de hoempapa verstomt? Omdat carnaval onthult wat het leven vermomt”.

Carnavalsstichting Tilburg roept verder nog iedereen op zijn of haar groen-oranje sjaal te dragen tijdens carnaval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *