zondag 21 juli 2024

1 gedachte over “Mathijs Leeuwis: “Ik geloof in hard werken”

  1. Liedjesschrijvers Mathijs Leeuwis en Jeroen Kant beginnen platenlabel

    Tilburg, 21 maart 2013

    Sinds kort is Nederland een platenlabel rijker. Het in Tilburg gevestigde “Bastaard Platen” is het nieuwe, onafhankelijke platenlabel van Mathijs Leeuwis en Jeroen Kant. Gericht op kwaliteitsacts die zich in een niche bevinden: Nederlandstalige artiesten met teksten die er wél toe doen.

    Het komt steeds vaker voor: grote platenmaatschappijen die geen brood zien in een artiest en kleine platenmaatschappijen die niet de middelen hebben om een verschil te maken. Er zijn een aantal artiesten met een opvallend eigen verhaal, artiesten met een stem die het verdiend gehoord te worden. Toch staan ze al te lang aan de zijlijn. Te vaak al kregen ze te horen dat het wel goed was wat ze deden, maar dat de markt vandaag de dag te ongunstig was. Jeroen Kant en Mathijs Leeuwis, overtuigd van hun kunnen, waren het beu om vanaf de zijlijn toe te kijken en vonden dat het tijd was voor verandering. Ze besloten de krachten te bundelen en het heft in eigen handen te nemen.

    Met hun “Bastaard Platen” hopen ze een verschil te kunnen maken voor artiesten die al wel boven het maaiveld uitsteken, maar op de één of andere manier nog niet genoeg worden opgemerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *