Spring naar inhoud

Muurschildering: Wingerdhoek

In juli 2017  zette de Tilburgse muurschilder Erik Veldmeijer , ook wel bekend als Veldinho op Instagram deze schildering op een muur in de Wingerdhof, vlakbij de Nieuwlandstraat,

Erik Veldmeijer was destijds bekend van het grote Bartkira werk op het gebouw van de Hall of Fame dat in het kader van Incubate 2015  op de gevel was aangebracht.

Voor dit werk zocht hij een grote muur en het koste wat moeite om deze te vinden. Uiteindelijk gaf 'WonenBreburg' toestemming om deze muur in de Wingerdhoek te gebruiken. Ook de Awesome Foundation werkte mee met de totstandkoming van deze wandschildering.

In KostaNieuws vertelde Erik : "Van daar uit is het eigenlijk begonnen om kunstwerken in de openbare ruimte te maken. In het begin op legale graffitiplekken, die dus door de gemeente zijn aangewezen als vrijplek voor graffiti, later werden dat rolluiken en garagedeuren van particulieren."

"Inmiddels is dit uitgegroeid tot het verfraaien van muren voor woningbouwverenigingen en grote bedrijven alsmede de gemeente Tilburg. Meestal werk ik in opdracht en dat kan van alles zijn. De leukste opdracht tot nu toe was het vervaardigen van een muurschildering. "

 

Door een onderzoek in 2020 naar de vraag of Tilburgers een muurschildering positief vonden, liet 89% van de ruim 1500 mensen op Facebook weten het hier mee eens te zijn.
Tilburgers. Daarop zijn door de inwoners zelf diverse locaties aangedragen. Gemeente Tilburg bekijkt samen met de pandeigenaren en Tilburgse kunstenaars wat de mogelijkheden zijn.
Voor de periode tot 2022 staan meer dan 20 wandschilderingen op het programma.
Voor iedere muurschildering zijn ideeën opgehaald bij inwoners. De creaties maken de stad vervolgens leefbaarder en aantrekkelijker. Ze zijn zichtbaar en vrij toegankelijk, waardoor iedere inwoner ervan kan genieten.

De gemeente hoopt dat mensen beter zullen zorgen voor hun omgeving, als deze aantrekkelijk wordt door een muurschildering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *