Spring naar inhoud

Nieuwe regels voor (snor)fietsers in de Binnenstad

Foto: John Geerts

Na de zomervakantie van 2021 komen er nieuwe regels voor fietsers en snorfietsers in de Binnenstad. Met snorfietsen worden scooters bedoel die niet harder kunnen rijden dan 25 km per uur. Deze zijn te herkennen aan een blauwe kentekenplaat, terwijl brommers en scooters een gele kentekenplaat hebben.

De gemeente Tilburg wil graag dat meer mensen op de fiets of te voet naar de binnenstad komen en wil daarom de regels voor fietsers en voetgangers prettiger maken. Dit zegt de gemeente in de Bewonersbrief die in de Binnenstad is verspreid.

Laden en lossen
Tussen 6 en 11 uur ‘s ochtends mogen de winkels in het voetgangersgebied worden bevoorraad en mag dus alle verkeer hier rijden en staan.Dit was al zo en blijft hetzelfde.

Fietsen in de winkelstraten
Dit mag nu niet, maar wordt al wel veel gedaan als de winkels dicht zijn. Dit verandert na de zomer. Als de winkels gesloten zijn wordt fietsen in winkelstraten wél toegestaan.

Minder toegang voor snorfietsen
Er zijn drie gebieden in de Binnenstad waar nu naast de voetganger ook de (snor)fietser de hele dag welkom is: het Pieter Vreedeplein, de Korte Heuvel en de Kapelhof (achter Perry Sport).

Foto: John Geerts

Voor wat betreft verkeersveiligheid zijn snorfietsen en voetgangers geen goede combinatie, want snorfietsen zijn veel sneller en zwaarder dan gewone fietsen. Daarom mogen naast bromfietsen ook snorfietsen niet meer op het Pieter Vreedeplein, de Korte Heuvel en het Kapelhof rijden. Deze regeling geldt ook voor maaltijdbezorgers! Mensen met een elektrische fiets mogen hier wel blijven fietsen.

Snorfietsers en brommers moeten gebruik maken van de fietspaden langs de cityring, waar ook de witte stallingsvakken voor snorfietsen en bromfietsen zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *