Het markante Tilburgse café Zomerlust krijgt een nieuwe uitbater, de 29-jarige Gijs van Esch. Hij gaat het café huren van zijn oom en eigenaar, de makelaar Ben Laureijsen. Hij is geen onbekende in Zomerlust. De gepassioneerde en enthousiaste horecaman Van Esch, die momenteel nog werkt bij Huys van Voskens op de Korte Heuvel, is op steenworp afstand van Zomerlust geboren. Aan de Oisterwijksebaan. Als jongetje van dertien hielp hij nu en dan stiekem mee in de keuken van het café. Hij smeerde er broodjes. Op zijn achttiende droomde hij er al van om Zomerlust te mogen overnemen.
Gijs wil verantwoord ondernemen. Werken met biologische en streekproducten en wellicht ook met Fair Trade. Of het allebei kan, is nog een vraag. ´”Er moeten ook verdiend worden”, zegt hij, “ik wil een juiste balans zoeken tussen commercieel en verantwoord ondernemen.”
Het assortiment bieren verandert. “Dat is zeker”, zegt hij “maar dat Wiegeleir blijft is ook zeker”. Hij zal geen 160 soorten aanbieden, maar dertig à veertig. “Het hangt voor een groot deel af van wat de vaste klanten willen drinken en van afspraken met brouwers.” Die afspraken staan nog op de rol. Gijs wil ook pilsener schenken en is daarom in gesprek met Brand. Een product dat bij de voormalige eigenaar Tejo Kromhout uitgesloten was. Gijs van Esch is sommelier van beroep en zal zeker meerdere soorten wijn schenken. Eén belangrijke verandering voor de stamgasten staat vast: mocht je bij Kromhout geen “pilsje” zeggen, bij Van Esch is het woord “wijntje” een taboe.
Voor wie langer wil blijven hangen in Zomerlust is er goed nieuws. De openingstijden worden verruimd. Op de zondag zelfs van 10.00 uur ’s ochtends tot 1.00 uur ’s nachts. Dinsdag de hele dag gesloten, met uitzondering van feestdagen en grote gezelschappen, de andere dagen is Zomerlust de hele dag open.
Het interieur van Zomerlust blijft zoals het is. Nieuwe centrale verwarming en electriciteit worden zo aangelegd dat de houten lambrizering intact blijft en het niet stoort. Van Esch houdt van de huidige Art Nouveau inrichting en wil dat hier en daar in het café meer accentueren. Aan de voorzijde wordt een flinke serre aangebouwd. Hiermee beoogt Van Esch tegemoet te komen aan de nieuwe eisen ten aanzien van rokers. Die kunnen daar een sigaretje opsteken, als het buiten te koud is. Tot slot deelt Van Esch mee dat het terras aan de zijkant wordt uitgebreid en wel met vijftig vierkante meter. Deels komt er nieuw meubilair en hij laat trots een foto zien op zijn mobiel: tafels van donkerbruin hout met een zwarte metalen poot in het midden en bijpassende stoelen.
2 reacties
Voeg die van jou toe →Tejo komt regelmatig hier nog een kopje koffie drinken voor adviezen etc. dus wie weet treffen jullie hem een keer hier. De ontbijten gaan uiteraard terugkomen, was daar zelf vroeger ook weg van. Momenteel heb ik alles behalve croissantjes/eitjes. Zaterdags ben ik vanaf 11.00uur open en zondags al om 10.00 uur en heb al ontbijters. Maar wees gerust het komt allemaal terug. Wanneer is nog niet precies bekent. Op de web-site zal ik dat vermelden.
Met vriendelijk groet,
Gijs van Esch
Café Zomerlust
http://www.cafezomerlust.nl
013-5425292
Ik ben net terug van vakantie en ik en mijn man hadden zin om weer eens lekker op zondag te gaan ontbijten bij tejo. Oepes zie ik dat er een nieuwe eigenaar is gekomen.
Ik had tejo graag nog de hand geschud, kan dit nog ergens ?
We hebben altijd met heel veel plezier een heeeel lekker bier bij hem gedronken. In de goeie ouwe tijd zelfs nog gegeten; heerlijke gerechten met bier werden er door Tejo geserveerd.
Ook zijn ontbijt is in onze familie legendarisch, bij een speciale gelegenheid gingen we ontbijten bij Tejo en daarna een heerlijke bier.
Gaat Gijs dit voortzetten, die heerlijke ontbijtjes met eitje, juutje, warme broodjes?
Gijs wij wensen jou natuurlijk alle goeds voor de toekomst in Zomerlust.Maar we zullen Tejo missen.
Groet ook zeker voor Tejo Henk en Ria in ’t Groen Tilburg