zaterdag 20 april 2024

2 gedachten over “Participatiesamenleving en Onvoorwaardelijk Basisinkomen, loont vertrouwen?

  1. Mijn reactie, zal door de bedenkers wel weer niet in dank worden afgenomen, maar ik geloof er geen barst van dat het ooit zal lukken, waarom dan niet, het woord vertrouwen, is (helaas) nier meer van deze tijd en zal ook niet weer keren.
    Gaan we de burger vertrouwen als politie, kerkleider, ambtenaren en bestuurders steeds corrupter worden? Dat we overspoeld worden met nieuwkomers die alleen maar om het financiële gewin hier onderdak vragen, (en krijgen met eten drinken en extra geld) en dan het afromen van het loon of dat nu B.T.W heet of H.T.W. zal weinig verschil maken. Steeds worden nieuwe namen bedacht ,maar uiteindelijk, zijn we weer duurder uit, elk nieuw kabinet gaat de belasting, vergemakkelijken en de spreuk blijft gemakkelijker kunnen we het niet maken , maar het resultaat is steeds dat het moeilijker word.

  2. Ik ben naar een lezing geweest van Piet van Elswijk over economie op mensenmaat, zeer interessant.Hieronder een kleine toelichting. Al de bovenstaande stelling/vragen kunnen zo opgelost worden volgens Piet. In Rotterdam heeft men dit model als proef uit gezet, verbluffende resultaten, waarom niet in meer gemeentes ?

    Dit alles komt omdat we veel te ver zijn doorgeschoten in de loonkosten. Niet zozeer het nettoloon dat de werknemer zelf kan besteden. Want die bestedingen zijn juist belangrijk voor onze economie. We doelen op alle heffingen die door de overheid op het loon worden gelegd en die uiteindelijk door de werkgever moeten worden betaald. De werknemer op zijn beurt moet niet alleen z’n eigen nettoloon voor de werkgever terugverdienen, maar ook al die loonheffingen. En dat is inmiddels hard werken.

    Stichting Prohef wil deze absurditeit in ons stelsel opheffen. Loonheffingen werken als ‘accijns op arbeid’ en remmen het gebruik van arbeid af. Loonheffingen kunnen beter ingeruild worden voor een Heffing op de Toegevoegde Waarde (HTW – een heffing die lijkt op de BTW).
    Op deze website leggen we uit hoe dit werkt en maken een discussie hierover mogelijk. Het resultaat van een HTW is een economie waar de mens zelf weer centraal staat: “Economie op mensenmaat“.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *