zondag 26 mei 2024

2 gedachten over “Spoorpark

 1. Leuk plan maar ik heb het filmpje van de presentatie nu drie keer bekeken en ik hoor niks over het groen. Wat voor bomen, planten komen er in het park. Komt er een pluk route met groente en fruit zoals in Tilburg noord? Wie gaat dit overigens onderhoudt verzorgen? Mogen we er ook met onze honden wandelen door het park?

 2. Een geweldig mooi en ambitieus ‘Burgerinitiatief’ van ruim 7 miljoen euro. van de gemeente Tilburg. Complimenten voor de regiegroep waarin bijna alle belangrijke historische aspecten van dit terrein zijn meegenomen.

  Echter een historisch, misschien ook wel het belangrijkste aspect mis ik. Ik hoor of zie niets terug van de roemruchte Kessels instrumentenfabriek.
  Muziekinstrumentenfabriek Kessels was van 1886 tot 1955 een van de meest innovatieve fabriek in Tilburg van muziekinstrumenten, met internationale faam en reikwijdte. In 1898 opende Kessels een fabriek, ruim 300 meter lang en 3 verdiepingen hoog aan de vroegere Industriestraat (tegenwoordig de Hart van Brabantlaan ter hoogte van de St. Ceciliastraat), naast zijn woonhuis Villa Cecilia. Het lag op het terrein waarop later het voormalige loodsencomplex van Van Gend & Loos was gevestigd.

  Deze Nederlandsche Fabriek van Muziekinstrumenten voor een toestroom van gespecialiseerde arbeidskrachten naar Tilburg. De ligging van de fabriek naast de spoorlijn was ideaal voor het transport van de instrumenten die met wagonladingen tegelijk vanuit Tilburg de wereld in werden gestuurd.

  http://wiki.regionaalarchieftilburg.nl/Muziekinstrumentenfabriek_Kessels

  Zou zeggen een gemiste kans van de gemeente Tilburg om een stukje cultureel historische waarde toe te voegen. Jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *