woensdag 19 juni 2024

15 gedachten over “Spoorzone op dood spoor

 1. Wil hier toch even een kanttekening bij plaatsen zonder partij voor wie dan ook te kiezen. In de Spoorzone krijg ik enorm veel kansen voor hele mooie ontwikkelingen op het gebied van urban sports. Mundial support dat en niet zomaar, dat doen ze ruimhartig. Er zijn vast zaken aan te merken. Maar wil toch melden dat het verre van alleen kommer en kwel is in de Spoorzone.

 2. Ik vind het nogal een bozig verhaal waarvan ik vermoed dat er meer achter zit. Het schetst een negatief beeld van de Spoorzone die volgens mijn beleving niet klopt. Kijk eens naar de activiteiten van de Kennismakerij en de Hall of Fame, bijvoorbeeld. Het wordt steeds drukker en er worden mooie initiatieven ontplooid zonder de steun van Jan Drissen inderdaad. Maar dat hoeft ook niet als de initiatiefnemers zelf aan de slag gaan. Kijk naar de Kennismakerij; daar stond binnen een maand een proeftuinbibliotheek die enkel en alleen door de tomeloze inzet en investering van Bibliotheek Midden-Brabant tot stand is gekomen. Daar hadden ze SPZ013 niet voor nodig.

 3. Werk of onderneem je in de Spoorzone? Heb je plannen of ben je gewoon nieuwsgierig?
  Kom dan op 19 december naar dé Spoorzone kerstborrel van 16:00 t/m 20:00 uur!

  Deze derde kerstborrel pakken we groots aan. De Club wordt prachtig versierd, de DJ zorgt voor sfeervolle tunes
  en voor de kleintjes is er een te gekke speelruimte ingericht.

  Entree: €10,- (kids gratis)

  Inclusief de heerlijke hapjes & drankjes verzorgt door Perron 88 en Smeer’m.

 4. Hoi,

  Vervelend al deze berichten. Zelf kan ik alleen een opmerking over de prijs van een kopje koffie meepraten. Eerst gewoon gratis voor de aanwezigen van perron 88. Echter er kwam een nieuw apparaat, betere koffie, eerlijke koffie, net zo veel keus. Maar wel 1 euro per kopje… dat was echter een foutje, het apparaat moest worden geherprogrammeerd. Koffie werd toen ineens €1,50 voor een lullig bekertje. Gevolg geen koffie meer bij het wekelijkse overleg!

  En John, de stedenband Tilburg Matagalpa bestaat ook nog steeds! Daar is veel kennis en ervaring aanwezig om jou te helpen bij je plannen voor onze bijzonder mooie en warme zusterstad. Mail, twitter en Facebook, kies maar uit of pak de telefoon!

 5. beste bert,

  Mundial behouden kan geen reden zijn als dit ten koste gaat van de
  oorspronkelijke doelstellingen van het festival. Het zou goed zijn als Mundial zichzelf opheft en ruimte maakt voor nieuwe initiatieven zonder enige vorm van commercie.

 6. Hoi Hans vergeet je nu niet waar de ellende mee begon ?

  Ze moesten toch commerciëler worden?

  Mundial in Tilburg is overgenomen door zijn eigen directeuren. De Tilburgers Jan Drissen en Erwin Schellekens kopen de aandelen omdat ze naar eigen zeggen hiermee Mundial willen behouden.

  Volgens Drissen trokken de vorige aandeelhouders, onder meer Cordaid, zich steeds meer terug. Mundial werd met name gesteund door ontwikkelingsorganisaties. Die hebben minder geld te besteden en het geld dat ze hebben gaat vaker naar projecten in het buitenland. De organisatie is op zoek gegaan naar andere investeerders, maar heeft die niet gevonden. Volgens Drissen moesten de directeuren Mundial wel overnemen omdat het anders ten dode opgeschreven had.

  De overname van de aandelen wordt medebetaald door Leon Ramakers, oprichter en oud-eigenaar van Mojo Concerts en voorzitter van de raad van commissarissen van Mundial Productions. Hoe het aandelenpakket nu verdeeld is en wat ze zelf investeren willen de twee directeuren niet zeggen.

 7. Zeer herkenbaar verhaal. Ik schreef een paar jaar terug al een column over Mundial, een organisatie die voornamelijk met commercie bezig is en steeds verder van haar oorspronkelijke doelstellingen af komt te staan.

  Voor wat het waard is hieronder de column.

  Woodstock in Tilburg-West

  De muzefeesten, lekker vlakbij op het prachtige terrein van de KUB, kleuren mijn zomer met gezelligheid, samenhorigheid en nostalgie. Elke week een gratis feestje voor iedereen van heel jong tot extreem oud. En je mag er zelfs je eigen hapjes en drank meebrengen. Woodstock in Tilburg-West. Zo’n 41 jaar na het legendarische feest in Woodstock – New York, doen wij dat bij ons in de wijk elke woensdagavond in juli en augustus nog eens dunnetjes over. Acht woensdagen van “peace and music”, daar word ik verrekte blij van.

  Ik ben ook nog naar Mundial geweest en daar word ik dus verrekte chagrijnig van.
  Vijftien euro entree (per dag), over-de-top-prijzen voor drank en hapjes en als klap op de vuurpijl zwaar gefouilleerd worden bij de ingang. Niet op wapens maar op drank en eten.
  En owee als je een flesje spa of broodje kaas in je tas hebt. Dan heb je de poppen aan het dansen bij de dienstdoende nsb-politie. “Heraus damit oder sie kommen nicht herein” Jazeker, de tweede wereldoorlog heeft op mij een onuitwisbare indruk gemaakt.

  Helaas is dit derde wereld festival inmiddels uitgegroeid tot een enorme commerciële industrie, waar heel veel geld in omgaat. Tragisch, maar het kan dus ook anders. Het jaarlijkse Dunya festival in Rotterdam is een prachtig vergelijkbaar feest waar iedereen gratis binnen mag en met een programma dat heel wat dichter bij zijn doelstelling staat dan Mundial. Bij beide festivals staat de culturele diversiteit van de multiculturele samenleving centraal. Echter een dagje
  Mundial wordt inmiddels onbetaalbaar voor een hele hoop mensen uit diezelfde multiculturele samenleving. Links lullen en rechts zakken vullen, dat is een beetje het gevoel dat ik krijg bij het Mundial van heden ten dagen. Hoe anders was het in de eerste jaren van dit festival, toen de Veulpoepers nog een missie hadden, toen we samen het meegebrachte brood deelden, de drank in kratjes werd aangevoerd en de waterpijp in de rondte ging. Ik word altijd zo godvergeten depressief van al die geweldige herinneringen. Maar gelukkig hebben we de Muzefeesten nog.

  Hans van Uden

 8. Dat krijg je nou als je teveel vertrouwen krijgt in de mooie praatjes van het liberale D66 die zich uitriep als winnaar van de Tilburgse gemeenteraad verkiezingen.

  Nu is het afgelopen met de linkse hobbys in de Spoorzone !!!

  Dikke bult eigen schuld !!!

 9. Beetje oud nieuws sinds Mundial stap voor stap op een “dood spoor ” wordt gezet . Ook de gemeente heeft zich gerealiseerd dat het niet zo verder kon . Hopelijk brengt de nieuwe denktank het er beter vanaf .

 10. Zeer triest dat wel willende mensen,die de nek uit steken ,in een heel groot sloop pand, er iets van maken , en dan door allerlij mensen die denken dat ze het beter kunnen , en er MEER geld in zien als het eenmaal begint te draaien, uit eindelijk de deur gewezen worden , want de manier waarop het hier beschreven is ,is op zijn zachtst gezegd onbeschoft, de top wil zich meestal laten betalen door de kale vierkante meters, of het aantal mensen onder zich, maar zo gauw de meters aangekleed zijn , zien ze nog meer dollar tekens , en kunnen de pioniers het schudden.

 11. Initiatives from the heart hebben het blijkbaar moeilijker dan de initiatives from the euro en perron 88 is blijkbaar een perron waar geen (b=t)rains aankomen maar enkel stilvallen!

 12. Tja erg triest uiteindelijk draait alles om de euri’s. Hoe groter ze worden hoe geldgeiler ze zijn en allemaal onder het mom van…..
  En wie het geld heeft heeft de vinger in de pap en ze schuwen er echt niet voor om de kleinere bedrijven weg te pesten. Tof toch alles voor hun zelf. Eigenlijk zijn dit zielige mensen begonnen met een goede insteek maar toen begon het duveltje op de schouder te spreken en jammer genoeg lieten ze zich nog verleiden ook. Dus ook nog zwak van geest en karakter zo te zien. Jammer dat de groten het altijd moeten verzieken voor de kleinere veel eerlijker bedrijfjes. Maar laat ze alles zelf houden dan kunnen ze heerlijk rond dansen en de scepter zwaaien in hun enorme ruimte die ze hebben. Misschien dat de vrouw een keer de doek over de wc kan halen voor het salaris dat ze krijg maar daar zal de mevrouw zichzelf wel te goed voor vinden hahaha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *