zaterdag 20 juli 2024

2 gedachten over “Verhuizen

  1. Joost,
    Het is waar wij continu tegenaan lopen: college en raadsleden beroepen zich op afspraken uit het verleden. Zo beroepen ze zich op de omgevingsvisie 2040 waarin staat: “We zien kans voor ontwikkeling van het modern industrieel cluster met een accent op Maintenance …”
    Luchtvaart gerelateerde maintenance inderdaad. Nu dat elders geland is heeft ons bestuur heel opportunistisch bedacht om er dan maar “slimme” logistiek neer te zetten. En dat kan kennelijk zomaar. Want de bijbehorende tekst op de website bij deze omgevingsvisie is:
    De Omgevingsvisie (structuurvisie) is geen juridisch bindend document. Daarom is tegen het besluit tot vaststelling van de Omgevingsvisie geen bezwaar of beroep mogelijk.
    Vreemd toch? College en raadsleden mogen zich er wel op beroepen en het anders uitwerken maar burgers mogen er niet tegen in beroep gaan.

  2. Was dit prachtige gebied destijds niet voorbestemd voor luchtvaart gerelateerde activiteiten en niet voor de transportsector? Dit ‘omdenken’ van de coalitie moet toch stevig zijn onderbouwd dunkt me. Als dit niet het geval is en de coalitie niet verder komt dan wishful thinking, dan kun beter dit gebied beter met rust laten in het belang van het Tilburgse (politieke) klimaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *