zaterdag 20 juli 2024

4 gedachten over “Verkeerspeiling in de binnenstad

 1. Het centrum van Tilburg moest toch fietsvriendelijk worden?
  Dan moet je er wel mogen fietsen.
  Er zijn mooie fietspaden aangelegd de laatste tijd maar het is is op sommige plaatsen duidelijk dat automobilisten meer ruimte krijgen dan fietsers. En als ze het niet krijgen dan nemen ze het wel.
  Er wordt blijkbaar van uit gegaan dat automobilisten meer te besteden hebben dan fietsers dus als je als middenstander wat wilt verdienen dan moet je consumenten niet wegjagen met irritante fietsers die overal door heen crossen zo lijken ze te denken.
  Lekker met je auto de stad in en kopen maar. Niet te veel lichaamsbeweging anders verdient de middenstander niet genoeg want op een fiets kan je niet genoeg meenemen. Meneer de dokter raakt ook aan lager wal want van fietsen wordt je gezond. Dat merk je niet alleen aan je lijf. Gezonde mensen kijken wel uit om van alles te kopen wat ze niet nodig hebben
  De laatste tijd zie je steeds meer mensen met transportfietsen en kleine bakfietsen een goed voorbeeld geven aan hun kinderen
  en de rest van Tilburg. Is het wellicht een goed idee om die trend door te zetten in plaats van lui, verveeld en asociaal in je auto de parkeergarage te laten vervuilen en dan chaggerijnig te gaan lopen kankeren op fietsers?

 2. Leuk dat jullie dit doen. Ik woon in het centrum en ervaar geluidsoverlast van het verkeer dat in de Tuinstraat het gas opendraait. Maar ook doordat de vernieuwde bestrating in de binnenstad meer geluid maakt. En op het kruispunt tuinstraat/telefoonstraat staat veel verkeer stationair te draaien,en dat maakt veel lawaai als je er woont. Het optrekken, wachten enz. neemt daar veel tijd in beslag. Veel mensen stappen daar even uit, twijfelen welke kant ze op zullen, of rijden weg van de parkeerplaats erachter. Mijn idee is dat in de Telefoonstraat/Tuinstraat veel overlast is vanwege mensen die daar – na omzwervingen in de binnenstad – nog even gas geven.

 3. Hopelijk is het inderdaad een typefout, maar we weten het nog steeds niet zeker. Ik verwacht dat daar na de vakantie wel duidelijkheid over komt. Ben met je eens dat het niet fijn is om ’s avonds over het Pieter Vreedeplein te moeten.

  Overigens mag je op Pieter Vreedeplein nog steeds wél fietsen, ook als de winkels open zijn, volgens de voormalige Tuinstraat-route die daar altijd gelopen heeft.

 4. Deze vloerstickers hebben al heel wat stof doen opwaaien. Waarom er niet gefietst mag worden als ’s avonds de winkels dicht zijn is een raadsel.
  ————————–
  Beste Tilburgers.nl

  Denken jullie niet dat dit op een misverstand berust en typfout?
  Het kán toch niet waar zijn, dat je ’s avonds wanneer de winkels dicht zijn, en de stad uitgestorven is, daar niet mag fietsen?
  Moet je dan via het rode fietspad omrijden?
  Is er op Pieter Vreedeplein een fietsstrook of moet je dan ’s avonds daar afstappen en wandelen? ’s avonds over zo’n kil, donker, waaierig plein?

  Ben ik bijv. op maandagavond naar Cinnecitta geweest, dan fiets ik na afloop liever via de winkelstraat naar huis, dan langs de donkere saaie spoorlaan.

  Na de vakantie zal deze tekst toch wel aangepast worden?
  Fietsverbod tussen 11.00-18.00, op de dagen dat de winkels geopend zijn, dat zal toch de bedoeling van het fietsverbod zijn?
  Fijn weekend, mooi fiets weer! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *