14 mei 1960. De Tilburgse fotograaf Ad de Bont legde het kruispunt vast van de Bredaseweg met de Lange Schijfstraat. Van deze kruising zijn niet veel foto’s bekend. Maar het was een van de drukste kruispunten in Tilburg samen met de vlakbij gelegen kruising van de Zomerstraat met de Heuvelstraat en Schoolstraat.
De Lange Schijfstraat liep vroeger van het Sint Annaplein in Korvel tot aan de Noordstraat, nog voor de kruising van de Gasthuisstraat en de Industriestraat.
Op de Bredaseweg maakt de dit kruispunt nu een z-bocht omdat het Kerkhof verkleind is voor de aanleg van de Noordhoekring. Hierbij werd ook de muur van Heiligen een tiental meter richting westen verplaatst. Bij deze werkzaamheden werden onverwacht nog menselijke resten ontdekt.
Het kerkhof is een rijksmonument. In 1887 vond door pastoor van der Lee de aanbesteding plaats van het neogotische ijzeren hek met bakstenen pilaren. Architect Jos. Donders ontwierp het, A van de Schoot leverde het ijzeren hekwerk, L. Petit de hardstenen onderdelen en A. Simons verzorgde het graaf- en metselwerk. Door de aanleg de Noordhoekring in 1972 dreigden ook de beelden uit het stadsbeeld te moeten verdwijnen. Professor Harry van den Eerenbeemt heeft met zijn actie ‘Heiligen gaan niet naar de hel’ deze beelden gered. Dat was een succes.
Er was echter één beeld dat rond 1972 verdween. Volgens de website van het Brabantse Erfgoed : “Alleen de heilige Michaël was in de tussentijd bij een cafébaas annex antiquair beland, die het beeld voor zijn zaak in Biest-Houtakker had opgesteld. Vijfentwintig jaar later keerde echter ook dit beeld terug naar zijn plek op het kerkhofhek.”