zaterdag 20 juli 2024

3 gedachten over “Discussie naar aanleiding van Zembla-uitzending over regiotaxi

 1. Anderen oplossingen prima maar maak gehandicapten en ouderen niet weer afhankelijk van de goedheid van andere mensen want die goedheid is er op veel plaatsen NIET!

 2. Stop de Taxi aanbesteding op deze wijze !!!

  Het is iedereen ondertussen wel duidelijk, we bevinden ons eigenlijk al jaren in een wereldwijde financiële crisis. Hier komt komende jaren nog een gigantische vergrijzing bovenop. Kortom ons zorgsysteem wordt onbetaalbaar. Dus ook het toenemende taxivervoer van deze groeiende groep zorgbehoevende. Wat deden de meeste politici? Het blikje voorruitschoppen omdat daadwerkelijke zogenaamde innovatieve oplossingen hiervoor nog niet bespreekbaar waren.
  Aanbesteding en marktwerking dat moest de oplossing worden. “Meer service voor minder geld” dat was het credo. Nu blijkt dat dit niet goed werkt, cliënten, chauffeurs en eigenaren van taxibedrijven geven dit al tijden aan. Ieder heeft hier een eigen reden voor. De oplossingen die de politiek hiervoor aandraagt zijn onvoldoende voor alle partijen.

  – Het halveren van de zorgkilometers voor cliënten
  – Het criterium verhogen voor wie nog wel met het OV kan.
  – Het aanbesteding aan de goedkoopste opdrachtgever per regio
  – Het tijdelijk inzetten van gratis werklozen bij taxibedrijven.

  Het volgens mij niet eens een pleister op de wonden zoals ik dat uit de Zembla reportage opmaak.

  Ik wil niemand hiervoor de zwarte piet toespelen maar wil eigenlijk meedenken aan de echte innovatieve kansen en mogelijkheden die dit probleem in de huidige tijd ons bied.

  Hoe deden we dat jaren geleden eigenlijk toen we nog niet zo gehaast en individualistisch leefde? Was er toen niet een medeverantwoordelijkheid van de familie en de naaste omgeving? Was er niet altijd ergens een gepensioneerde buurman die tegen een kleine vergoeding zulke ritjes met groot plezier deed? Een tijd waarin het sociale nabuurschap nog hoogtij vierde.
  Ik zou dit bestuurders eens mee willen geven erover na te denken hoe je dit weer zou kunnen stimuleren. Want sommige sociale en zorg taken kun je nou eenmaal niet aan marktwerking overlaten. Want daar wordt niemand blij van.

  Met vriendelijke groet

  Norbert

 3. Tja de gemeente heeft toch de job uitbesteed aan het bedrijf dat de laagste prijs kon bieden? Hoe kun je dan kwaliteit verwachten als ze zwaar onderbetaald krijgen! En maar bezuinigen op de regiotaxi. Geen enkele ondernemer kan voor de goedkoopste prijs kwaliteit leveren. Zo simpel is het. Als de gemeeente kwaliteit wil, kost dat wat! Je kunt niet iemeand uitbuiten en nog service verwachten ook! De gemeente moet er gewoon meer geld voor neertellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *