Spring naar inhoud

Kloosterwandelingen naar de Zusters van Liefde

Het Klooster van de Zusters van Liefde aan de Kloosterstraat Foto: John Geerts

Het TijdLab (dat is een samenwerking van de Bibliotheek LocHal en het Stadsmuseum Tilburg) staat in het najaar in het teken van het 'Tilburgs Kloosterleven'.

Eén van de activiteiten in dit thema zijn een aantal bijzondere kloosterwandelingen  in samenwerking met de Zusters van Liefde. De wandelingen staan onder leiding van kunstenaar Judith Kuijpers

De geplande kloosterwandelingen naar en bij de Zusters van Liefde op 14 oktober, 4 november en 2 december 2021 beginnen om 13.15 uur. Vertrek is steeds vanaf het TijdLab in de LocHal.

Deze kloosterwandelingen bieden een uniek inkijkje in de congregatie van de Zusters van Liefde en de fascinatie van kunstenaar Judith Kuijpers met ‘het kloosterleven’.

De Zusters in Staal. Foto: John Geerts

Judith heeft in 2009 in opdracht van de gemeente Tilburg een kunstwerk gemaakt als eerbetoon aan de Zusters van Liefde, 'de Zusters in Staal'. Tijdens de wandeling vertelt Judith over het ontstaan van dit kunstwerk en over drie andere werken die zij heeft gemaakt in Tilburg.

Na de kunstwandeling  ontvangt zuster Veerle de Belder de deelnemers voor een bezoek aan het congregatiemuseum aan de Oude Dijk.  Daarna staat de kunst van het iconen schilderen  centraal. Deze wordt verzorgd door zuster  Delian de Brouwer die daar een expert in is.

Het programma duurt van 13.15 tot ongeveer 16.30 uur.  De hele wandeling is inclusief een kopje koffie en thee. De deelname is gratis. Tevoren aanmelden is wel verplicht via tijdlab@bibliotheekmb.nl onder vermelding van de datum van rondleiding. Het aantal deelnemers is namelijk beperkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *