donderdag 20 juni 2024

3 gedachten over “Moreel verlies

 1. De cocktail van Joop Moerkens bevat zoveel zure ingrediënten dat deze door niemand te zuipen is! Jammer gezien de fraaie gastbijdrage van Hans Rube!

 2. Eindelijk een kleurrijk beeld van een ongewenste intimiteit aan het Tilburgse politieke firmament! Rechtstreeks uit het hart van een lijdzaam toehoorder die de nuance niet schuwt. Harmonieus in zijn oordeel. Aansturend op fatsoen en verantwoordelijkheid. CHAPEAU!

 3. Hmmm, ik denk dat mevrouw Hendrickx simpelweg de spijker op zijn kop slaat. Wat valt er te verbinden met mensen die zich afzetten tegen dingen die ze niet begrijpen, en ook niet willen begrijpen? Die hun grieven, gedeeltelijk terecht, afwentelen op vluchtelingen en buitenlandse arbeiders als zondebokken? Die vooral opvallen door culturele bekrompenheid en naargeestig bazig gedrag als ze eenmaal denken macht te hebben?
  Proteststem prima, maar dan dan is SP een goed alternatief, wat bovendien mensen van andere komaf niet uitsluit. Boos zijn is geen excuus voor niet nadenken wat je aan het doen bent.
  Nu valt erop het pluche zeker wat aan te merken. Niet alle culturele nieuwlichters laten zich veel gelegen liggen aan de stad waarin ze wonen en werken (en waar ze vaak ook veel van vragen). De verzorgingsstaat is op onderdelen stevig vermagerd. Tel daarbij douceurtjes op aan grote bedrijven, en het beeld is duidelijk.
  Een deel van de oplossing zit in reparatie van onze publieke voorzieningen, maar dat is niet het hele verhaal. Wat kunnen we doen om mensen weer bij elkaar te brengen, en hun verschillen te overbruggen. Hoe kunnen we ze verenigen, en de bedreigende onderstromen neutraliseren?
  Spiritualiteit? Zeker een deel van het antwoord, maar het is niet ieders recept. Hoe dan wel?
  In elk geval, appeasement van xenofobie is het antwoord zeker niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *