dinsdag 23 april 2024

2 gedachten over “Participatiewet in de praktijk: ondernemen in de bijstand

  1. Dat hele systeem hier is door incapabele idioten opgesteld om de goedwillende mensen in de problemen te brengen. Ikzelf ben slachtoffer van dit haast criminele, dictatoriale gespeel van gemeente T die dan dit regeltje toepassen en dan dat regeltje, al naar gelang het hun uitkomt. Werk je keihard van een uitkering als ‘marginaal ondernemer’ om een betere toekomst voor jezelf op te bouwen wordt je in dit land door afgunst en onderdrukking de nek omgedraaid. Vriendjespolitiek, achterbaks gekonkel en kromme “wetten” voert de boventoon. En zelfs een advocaat kan of wil niks doen want stel je voor dat iemand dit corrupte, dictatoriale gesodemieter aanpakt…

  2. Geachte mevrouw, heer,
    Regelmatig zie ik staan op het internet dat een vrijwilligersovereenkomst rechtsgeldig zou zijn. Daar is geen sprake van. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend en nakoming kan niet worden gevorderd bij de kantonrechter. Dit is anders bij een arbeidsovereenkomst. Ik vraag u zich hiervoor hard te maken en hierover meer duidelijk te zijn naar het publiek.
    Volgens mijn Gemeente moest ik een administratie bijhouden van mijn vrijwilligerswerk. Nergens kan ik hier iets over vinden in het kader van de participatiewet. Vrijwilligerscentrales, Nationale Ombudsman, Ministerie Sociale Zaken er is niemand die dit kan bevestigen. Ook in de participatiewet zelf staat hierover niets. Als u informatie heeft dan graag uw bericht. Groet, Henk Miedema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *