vrijdag 19 april 2024

2 gedachten over “Peter de Bie: “Ik wil géén geraniums en sanseveria’s, ‘niks doen’ ligt niet in mijn aard”

  1. Hallo allemaal. Ik heb ook in cabetet groep gezetten dossier C. Ik was van het begin af aan . Voor letter S.Pr. wie kent mij nog.

  2. Hoi Peter,

    Het was, net als nu, een rumoerige tijd z’n 35 jaar geleden in de kinderbescherming. Ik, zelf een oud lid van cabaretgroep “Dossier C”, kan het me het nog goed herinneren. De vaak Heftige verhalen van pupillen uit kindertehuis ‘Maria Goretti’ welke door Peter de Bie als regisseur en tekstschrijver vakkundig werden omgezet naar luchtige ludieke pakkende scetsjes. Ook al was de boodschap vaak minder rooskleurig, de wekelijkse repetities en de uitvoeringen waren leuk en gedreven, het bracht mij een zucht van erkenning. Ook al was het best luguber en sinister om in de oude toneelzaal te spelen van een bijna leeg Maria Goretti wat in die tijd al voor drie kwart was ontruimt.

    Ik ben er a.s. zondag 14 april dan ook zeker bij en wens je alvast veel succes met het schrijven en regisseren voor de toekomst. Iets waar je je strepen zeker al in verdient hebt en wat aan jou dan ook zeker goed besteed is.

    Tot Zondag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *