dinsdag 21 mei 2024

4 gedachten over “Politiek Tilburg – Deel 6: Verenigde Seniorenpartij (VSP)

  1. De vraag zou moeten zijn; hoe kom je tot elkaar en versterk je elkaar. De voorzitter geeft ruiterlijk toe dat noch hij noch zijn achterban in het bestuur bij machte is om een goed debat te kunnen voeren. Zowel communicatief als taalvaardigheid dus een oproep. Hoe kom je – als autochtoon, want ik begrijp dat dit hét probleem vormt – dan vervolgens in een dergelijk bestuur om deze lacune te effenen en zo ook een breder en gevarieerder geluid te kunnen laten horen en aldus draagvlak te creëren. Deze partij zal uiteindelijk ten onder gaan wanneer zij zich sec richt op één geluid en dat is allang niet meer voor waar het voor zou moeten staan; de oudere. Men kan onmogelijk blijven volhouden dat het om ouderen, jeugd en gehandicapten gaat wanneer zij nog alleen het geluid laten horen vanuit een religieus gericht circuit of selecte achterban. Stel je als partij echt open voor een breder geluid en laat meer kleur toe tot het bestuur. Een voorzitter dient bij machte te zijn het debat goed te voeren, waarbij breed draagvlak vanuit de maatschappij (niet selectief!) voorop zou moeten staan. Voorzitterschap gericht op behoud van macht om zo zaken geprioriteerd te krijgen die slechts een selecte groep behaagd en niet maatschappij-breed gericht is, is uiteindelijk altijd slecht voor een partij en voor haar leden. De vraag mag ook gesteld; waar komt die behoefte toch vandaan om zich zo te richten. Het getuigt van onvolwassenheid van een partij, onzekerheid over eigen kunnen, een gebrek aan professionaliteit jegens haar achterban en angst voor wat men vreest(hele slechte raadgever!)… Men zou bij zichzelf te rade moeten gaan waar de pijnpunten zitten om vervolgens volwassen op te komen voor waar men voor zegt te staan, zonder inmenging van hele (n/r)are andere invloeden. Durf een geheel te vormen met de brede maatschappij, voer de dialoog vanuit een open visie, durf je pijnpunten bespreekbaar te maken – vaak zijn dit ook de pijnpunten van de ander en kom tot elkaar!

  2. DEZE PARTIJ IS EEN VERLENGSTUK VAN TURK ERDOGAN EN HEEFT NIETS MET OUDEREN VAN DOEN. HET WOORD OUDEREN IS ALLEEN EEN LOKKERTJE VOOR OUDEREN OM ONGEWILD OP HEN TE STEMMEN ZONDER DAT ZE DAT DOOR HEBBEN.
    STEM HIER DUS N I E T OP ALS NEDERLAND EN TILBURG JE LIEF IS!

  3. Ik vrees dat er genoeg senioren enkel en alleen vanwege de associatie bij de naam op de VSP gaan stemmen. Tijd om hiervoor te waarschuwen, ik heb werkelijk nergens gehoord over de partij, maar ik ben dan ook geen moskeeganger. Ergens zou het mij niet verbazen als deze club een poos na de verkiezingen zich gaat verbinden aan Denk, Nida, Islam Democraten of soort gelijke partijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *