Spring naar inhoud

Er wordt nog druk gewerkt aan de achterkant van het paleis, waar de nieuwe ingang van het Stadhuis komt. Foto: John Geerts

Na een grondige en langdurige renovatie is het Stadhuis van Tilburg klaar voor de toekomst. Dat wil de Gemeente Tilburg vieren, naast het feit dat Tilburg  dan ook 212 jaar stadsrechten heeft. Dat is een extra reden voor een digitaal feest, uitgezonden vanuit het Stadhuis op zondag 18 april 2021.

De uitzending onder leiding van Cindy de Koning is via een livestream te zien van 11:00 tot 12:00 uur. Tijdens deze live uitzending vanuit het Stadhuis kunnen bewoners alvast een kijkje nemen, vragen stellen en verhalen horen van gasten. Later volgt meer informatie over waar de stream te ontvangen is. ...lees verder "18 April opening Stadhuis en 212 jaar stadsrechten"

1

Een feest had het moeten zijn: bijna 11 jaar nadat de verbouwing van het stadhuis in de gemeenteraad ter sprake kwam, trekt de raad in haar nieuwe onderkomen. En wij, als burgers van de stad en degenen die de verbouwing hebben bekostigd, zijn helaas - door C19 - nog niet in de gelegenheid geweest om het gebouw te bekijken. We moeten het doen met één enkele foto op de website van de gemeente. (U moet zelf via de link even gaan kijken, want de foto is niet van ons en mogen we dus niet zomaar plaatsen.)

Nu is het misschien niet mogelijk om met één foto een goede indruk te krijgen van het onderkomen van onze volksvertegenwoordiging, maar bij gebrek aan.... ...lees verder "Retro"

1

Artist Impression Common Affairs

De aannemer voor het te verbouwen stadskantoor 2  is bekend. BINX Utillity (ook aannemer van de LocHal) start de komende weken (December 2020) met de verbouwings- voorbereidingen van de voormalige bibliotheek aan het Koningsplein.

In februari 2021 verhuizen de medewerkers van de gemeente die nog in het gebouw werken,  naar het tijdelijke stadskantoor aan de Spoorlaan. Aansluitend starten in maart 2021 de eerste sloopwerkzaamheden. ...lees verder "Renovatie Stadskantoor 2 van start"

2

Het nieuwe stadhuis van Tilburg - Stadskantoor 1 - zou op 5 november 2020 klaar zijn voor de opening en in gebruik name. Echter, door de coronamaatregelen is deze datum niet meer haalbaar.

Wethouder Oscar Dusschooten heeft dit bekend gemaakt via een brief aan de gemeenteraad.

De bedoeling was de officiële opening en in gebruik name van het stadhuis op 5 november aanstaande zou samenvallen met het 75-jarig bestaan van de Tilburgse gemeenteraad, na de Tweede Wereldoorlog.

De aannemer heeft aan de gemeente Tilburg laten weten dat door de gevolgen van het Coronavirus het behalen van de gewenste opleverdatum niet meer verzekerd is. Dit komt met name doordat materialen nu niet op tijd geleverd kunnen worden en doordat er gewerkt moet worden met minder werknemers. ...lees verder "Bouw Stadhuis Tilburg opnieuw vertraagd"

2

Art Impressie van Common Affairs

Nadat in maart 2019 het College van B&W (Burgemeester en Wethouders) al tevreden was over het ontwerp van Stadskantoor 2, is vier maanden later ook de Omgevingscommissie tevreden.

Het Stadskantoor aan het Koningsplein zal vanaf 2021 ook de Stadswinkel gaan huisvesten, zodat vrijwel elke Tilburger er wel een keer zal komen. De entree die voorheen van de bibliotheek was, wordt nu de ingang van de stadswinkel. ...lees verder "Stadskantoor 2 krijgt houten jas en vrouwenkracht"

1

Foto: Paula Anguita

Via een brief aan de gemeenteraad heeft het College van Burgemeester en Wethouders (B&W) laten weten dat de oplevering van het Stadhuis opnieuw is vertraagd. Ditmaal met bijna vier maanden.

De aannemer - BAM Bouw en Techniek - heeft de opleverdatum vastgesteld op 15 april 2020, in plaats van de eerder afgesproken opleverdatum op 21 december 2019. Deze vertraging is voornamelijk het gevolg van een verschil van mening tussen de gemeente en bouwaannemer BAM Bouw en Techniek over de kwaliteit van de contractstukken en de door de gemeente gewenste aanpassingen. ...lees verder "Oplevering Stadhuis opnieuw vertraagd en duurder"

De Zwarte Doos staat uiteraard voor het - inmiddels volledig gestripte - Stadhuis: stadskantoor 1 aan de Stadhuisstraat en het Willemsplein.

Twan Mickers, zelf werkend voor de gemeente Tilburg, maakte een historische documentaire over het gebouw en de mensen die er werkten. Deze film is op 30 april (uitverkocht) en 7 mei 2019 te zien in filmhuis Cinecitta.

Twan Mickers maakte de film niet in opdracht van de gemeente, maar geheel op persoonlijke titel en op eigen initiatief. ...lees verder "Documentaire: Zwarte Doos"