donderdag 18 april 2024

4 gedachten over “PvdA Tilburg zoekt bruggenbouwers

 1. Wat zijn Bruggenbouwers?
  Bruggenbouwers zijn (Til)burgers die vanuit hun eigen ervaring, passie en weinig eigenbelang kwetsbare mensen weten te bereiken, activeren, inspireren en verbinden!. Steeds vaker blijkt namelijk dat mensen die hetzelfde hebben meegemaakt (ervaringsdeskundigen) mensen uit vergelijkbare situaties goed weten te bereiken.

  Verbinden vanuit kracht, empoweren (zichzelf en anderen), investeren in netwerken, verlagen hun eigen drempels en die van anderen, dragen (hun ervarings) kennis over, motiveren mensen om in actie te komen en betekenen iets voor een ander.

  Leuk zo’n zoektocht naar “GRATIS” nieuwe ideeen, maar zorg er ook voor dat deze bruggenbouwers eindelijk mogelijkheden krijgen om hun aanpak en initiatieven op duurzame wijze kunnen blijven uitvoeren. In plaats van ideeen ophalen en vervolgens institutionaliseren

 2. Ha Gon,
  Het gaat ons om het zoeken naar en vinden van nieuwe bruggen. Hoe zullen we die bouwen?
  Je bent van harte uitgenodigd om daar op die bijzondere locatie over mee te denken.
  Groet
  Hans Rube, PvdA Tilburg

 3. Er zijn mensen die op persoonlijke titel brugfenbouwer zijn. Kanjers die dit van nature zijn. Hen aandacht geven is erg goed. Hen in een soort competitie met elkaar brengen vind ik beetje gek.
  Er zijn ook organisaties die bruggen houwen, verbinden, samenleving versterken. Zoals ContourdeTwern. Belangrijk om daar in politiek en beleid oog voor te hebben. Daar kun je een sterke sociale basis door creeren. Hard nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *