Raad eist oplossing voor problemen met leerlingenvervoer

Hans-Kokke-2015-06-01_17-07-10Donderdag 12 november vergaderde de gemeenteraad over de Tilburgse Begroting 2016 en werden alle voorstellen (moties en amendementen) van de raad besproken. Twee voorstellen om de aanhoudende problemen met het leerlingenvervoer op te lossen werden met een grote meerderheid, en in één geval zelfs unaniem, aangenomen. quattrotaxiAl langere tijd zijn er veel klachten van ouders wiens kinderen afhankelijk zijn van vervoer naar school. Deze klachten gaan over de kwaliteit en veiligheid van het leerlingenvervoer en over het nakomen van afspraken. Klachten die terecht komen bij het Servicepunt van het leerlingenvervoer worden volgens ouders niet goed afgehandeld. Ouders hebben hun klachten enige tijd geleden verzameld en overhandigd aan de wethouder met de dringende vraag om op korte termijn een oplossing te bedenken.

De raad wil dat wethouder Hans Kokke (SP) voor 1 januari 2016 een plan van aanpak, niet meer dan een A4-tje, aan de raad voorlegt met een oplossing. Bij deze oplossing moet de wethouder ook de ouders, leerlingen en scholen betrekken.

Voor de toekomst, als het leerlingenvervoer opnieuw moet worden aanbesteed, wil de raad dat de wethouder kennis en ideeën gaat ophalen in andere plaatsen, zowel in het binnen- als buitenland, waar het vervoer van leerlingen wel naar tevredenheid verloopt.

Ook ik zou vijwillig in een busje van en naar Cluster 3 school willen en kunnen begeleiden. Zodat de chauffeurs minder tijdverlies hebben door in en uitstappen tijdens ophalen en wegbrengen van en naar de voordeur
En mogelijke onderlinge conflicten tussen de leerlingen eerder kunnen worden ondervangen of opgelost
Schroef het afstandscriterium terug naar 2 km, zodat een hoop leerlingen al dan niet onder begeleiding van een der ouders in het busje veilig van en naar school kunnen.
Je hebt niks aan een geldbedrag voor de reguliere stadsbus als je kind de boel op stelten zet of geweigerd wordt door storend gedrag. Of wel de trappers kan bedienen maar niet van het midden van de weg te krijgen is of gewoon doorrijdt bij kruispunten, simpelweg omdat die het niet oppikt.

Sorry voor mijn taalgebruik; “het schijt van” en sorry voor mijn tikfouten.
Ik schreef het in een ruk vanuit mijn hart op en heb het meteen gepost.
Had beter even kunnen checken maar inhoudelijk staat ik er 100 procent achter.
Oprecht hoop ik op betere tijden in het leerlingenvervoer. Passend onderwijs verloopt (behoorlijk) stroef en dan ook nog problemen met je kind op het gebied van vervoer……
hoe slecht kun je het treffen………

regie?
wie?

vriendelijke groet
Hugo

Problemen met het leerlingenvervoer zijn in Tilburg al van voor de tweede wereldoorlog. Ik heb er menigmaal mijn tanden op kapit gebeten en voel nu weer helemaal mee met oudets die een kind met een bepetking hebben en steeds weer in Tilburg het schijt krijgen van het onbenul in onze gemeentelijke politiek op dit gebied.
Ik heb ook meerdere positieve verbeterpunten aangedragen in de loop der tijd, iuiteraard samen met anderen, maar de meeste puntenzijn er nooit door gekomen. Ik zou dolgraag als vrojwilliger op die busjes voor de adequate begeleiding willenzorgen. Hierdoor zouden deze leerlingen in iedet grbal relaxter op school komen en heel wat rustiger weer thuis komen.
Fighting windmills.
Groet Hugo van Asten

Geef een reactie