donderdag 18 april 2024

3 gedachten over “Referendum over verbouwing Stadhuis gaat niet door

  1. Dit gaat straks buiten beeld van de burger weer helemaal anders lopen en worden de Tilburgers weer gefopt met een leuk prijskaartje.

  2. Als het referendum was doorgegaan, zouden de mensen dan gestemd hebben op de inhoud van het plan, of op allerlei anti-gemeente-sentimenten? Hoeveel mensen zouden er sowieso op zijn komen dagen?
    Nu het betrokken besluit door de gemeenteraad is ingetrokken, waar had dan het referendum over moeten gaan? Of je handhaaft het onderwerp (inmiddels achterhaald, loze actie dus), of je stemt over iets anders (hopelijk aanverwant), waarvoor de handtekeningen onder de petitie niet gezet zijn. Geen van tweeën lijkt me erg zinvol. Een nuttig besluit daarom.
    En hoe nu verder met onze binnenstad? De oude markt en het dwaalgebied zijn ok, het Pieter Vreedplein ook. De rest is toch wel armoedig te noemen.

  3. De Tilburgse democratie is nog steeds een bijzonder gebeuren. Eerst wordt op autische wijze een plan gesmeed, dat later op veel weerstand blijkt te stuiten. Deze weerstand vindt uiteindelijk als uitweg een referendum. Democratisch Tilburg omarmt dit instrument vervolgens om haar democratisch gezicht te tonen. Tegelijkertijd komt Democratisch Tilburg tot ontdekking dat de wereld sterk aan het veranderen is en dat niet alle spelers zijn betrokken bij het feest! Haastig worden de verbindingen alsnog gelegd en ontstaat, mede door accute problemen, ineens een ander scenario. In Ierland valt inmiddels de euro om onder de tijdsdruk uit te komen. In Tilburg komen de eurodeals in zicht om te anticiperen op het autistische plan. Democratisch Tilburg omhelst de vluchtweg en gaat inmiddels op weg richting een zogenaamd gemodificeerd plan. SAMEN MET ALLE BETROKKENEN!!! Democratisch Tilburg vindt dat daarmee de stem van het volk wordt gehoord en stemt op basis van een intentie het referendum weg! Zonder zich echt te bekommeren om de motieven van de ondertekenaars! Want Democratisch Tilburg kan op voorhand al leven met het compromis en dat is toch nog het gedeeltelijk verkrachten van het stadskantoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *