Speciaal voor Koningsdag 2017 hebben de Tilburgse chocolatier Dries Michels van Friandries en patissier Paul van Riel van Patisserie Walter van Erven een speciale koningsbonbon ontwikkeld.
Nog nooit eerder werd er namelijk een bonbon gemaakt in de vorm van het hoofd van een staatshoofd. De bonbon heeft de goedkeuring van het koninklijk huis en is tot stand gekomen uit een samenwerking met diverse Tilburgse partners. Een compleet project van Tilburgse bodem.
Voor particulieren is de koningsbonbon vanaf maandag 24 april tot en met 27 april verkrijgbaar bij Patisserie Walter van Erven. Tijdens Koningsdag presenteren Paul en Dries en Walter van Erven de bonbon in hun winkels. Restaurants en bedrijven die interesse hebben in de koningsbonbon kunnen voor het plaatsen van bestellingen tot 24 april terecht op de website koningsbonbon.nl. Op deze website is ook meer informatie te vinden over de partners, het creatieproces en de smaken van de bonbon.
Hieronder zie je een filmpje zie je hoe de Koningsbonbon tot stand is gekomen en hoe deze lekkernij wordt gemaakt.