zaterdag 13 april 2024

4 gedachten over “Toekomst

 1. Dank voor je reactie Hans,
  In een goede dialoog die ik net zoals jij graag de voorkeur geeft boven debat&polemiek is het invoelen van elkanders bedoelingen essentieel. Ik snap jouw schrik wel en van vele anderen voor de negatieve gevolgen van de “datasamenleving”. Zorgen dat wij als individuen met ideeën in een gezonde samenleving de onwenselijke vrije markt uitwassen met kracht bestrijden zodat de vrije markt niet de samenleving domineert met ongewenste effecten, is van belang. De weg schetsen naar mogelijke oplossingen is voor mij belangrijk, waarschuwen voor negatieve effecten zonder enige opties naar een gezonde toekomst is riskant.

 2. Heren,
  inderdaad. Een discussie op gang brengen. Angst voor de toekomst, nee. Wel stel ik vragen bij de vrijheid van denken, beste Jan. Te lang hebben we ons verre gehouden van de brede discussies over dat soort zaken. En als je nu ziet met welk gemak mensen zich inmiddels (soms zelfs verplicht) laten sturen door Clouds, Googles en andere digitale nonsens, dan mogen we op onze hoede zijn. Niet angstig, niet verlammend, maar wel vragen blijven stellen. Dat is mij wel duidelijk geworden in Paradox. Voorgeprogrammeerde en op afstand bestuurbare burgers die alleen nog gefilterde en geselecteerde berichten ontvangen? Ook jij wil die niet. Ze noemen al die data-verzamelaars dan wellicht sociale media, maar daarmee zijn ze nog niet sociaal, zelfs niet op Valentijnsdag met een bloem (geen roos) bovenaan de pagina.
  Kortom, inderdaad een debat, discussie en hopelijk een dialoog.

 3. Angst voor de toekomst die ons te wachten staat versterken Hans als sociaal democraat helpt ons niet verder volgens mij. Angstig zijn voor veranderingen zoals destijds de industriële revolutie, de infomatiemaatschappij, en nu de globalisering en de data samenleving werkt denk ik verlammend en dat is juist ongewenst. Kritisch, deskundig, voorbereid zijn op wat er op ons af komst is goed. Ik heb zo mijn twijfels of sociaal democraten met name wel goed voorbereid zijn op de gevolgen van de globalisering en de digitalisering/robotisering. Het bestaan is goed, het kwaad is er ook. Het goede staat ons te doen. Wij mensen hebben t vermogen ideeen te bedenken en invloed uit te oefenen. Denken in oplossingen ipv problemen/angst is noodzakelijk.

  Op Valentijnsdag PvdA rozen uitdelen op het station Tilburg en zo’n stuk plaatsen op onze PvdA Tilburg pagina spoort niet echt naar mijn mening. Maar ik hoor graag je reactie, wat wil je bereiken met je stuk? Een dialoog? Debat? Dat is gelukt.

 4. dag HANS het is weer een KAKAFONIE van opsommingen van Je . De bedoeling is natuurlijk om bij een aantal feiten hiervan JE OOG op te laten stilvallen . Poging hiervoor mijnerzijds in het kort je heoft niet GEORGE ORWEL 1984 opnieuw te belezen hoewel het voor 1984 al een Doom scenario aangaf . De Club van ROME was er al eerder bij ; en dat werd toen al niet begrepen . IK persoonlijk houdt het bij de HOBBITS geschreven in eerste helft vorige Eeuw en de strijd tussen diverse Werelden en de RING die zowel vernietigen maar ook Verbinden kan ;echter niet voor iedereen .

  Dan de MASTADONTEN als betonnen Skeletten is al 3 jaar een feit en beschouw ik als een dure KERMIS attractie waarin geen Hond in zit . Overigens zal de oude Koningsplein OBT ook die kant op gaan en wellicht de hele Koningsplein-put een Waterbassin kunnen worden . Tenminste als de Spoorweg– zonde ja ZONDE eindelijk afgebouwd is . Ja verplaatsingen daar draait het om Stadbussen opnieuw zuidwaarts en een Knip in de Cityring …. Tegen die tijd weet echt niemand het centrum te hervinden over kluisd door talloze Parkeer garages . Geschiedenis kent TB te weinig en zeker geen Historisch bewustzijn ;de laatste 100 jaar hangt nog ergens bij begrip als WILLEM 11 maar Kees de SLOPER kent niemand en strakx onze GERRIT ook niet meer ……. Dwalers zin we geworden in een afgeschermd GEBIED .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *