vrijdag 19 juli 2024

3 gedachten over “Touwtrekken om ‘Van Beurden’-terrein: tankstation of woontoren

 1. Tsja, wat moet je hier nu toch van vinden? Je stoot de gemeente boven het hoofd, of de Fam. van Beurden! Dit is weer een keer echt niet handig aangepakt…..

 2. 33 meter? Ik mag hopen dat het 133 meter moet zijn! Het kan op die plek toch wel iets ambitieuzer dan een woon-’toren’ van 33 meter? De plek waar al hoogbouw omheen staat waaronder, niet in de laatste plaats, het hoogste gebouw van Tilburg en wijde omtrek: de 143 meter hoge Westpoint!

  Gezien andere projecten ook niet zo voortvarend lopen (veelal door vervelende NIMBYs) en terwijl de economie goed loopt (dat zegt men althans steeds), er ongelooflijk lange wachtlijsten zijn voor sociale huurwoningen en de markt voor koopwoningen zich weer opblaast, zou ik er alles aan willen doen om, waar dat dan nog wel een klein beetje mogelijk is in het dorpse klimaat dat er momenteel in Tilburg heerst, meer volume te creëren! Dat moet toch wel lukken Dhr. De Vries?

 3. Beste Mr. de Vries,
  Ten tijde van mijn (korte) periode als deelnemer aan de dagelijkse Tilburgse Gemeenteraadsperikelen heb ik u leren kennen als het prototype van een regent; de enige partij die bij u past is inderdaad D’66 (voor wat het nu nog waard is ).
  Ik hoor u nog zeggen (na afloop van weer zo een vergadering) ‘u weet toch wel dat ik jurist ben’? En dat was dan na afloop van een verhit gesprek over uw ‘bemiddelende’ rol in de voortslepende affaire tussen Ennatuurlijk en de be/getroffen bewoners die noodzakelijkerwijs deel moeten nemen aan het bij voorbaat mislukte stadsverwarmingsproject. Het ‘foei’ loeit nog steeds om uw oren en blijkt -gezien het voortschrijdend, juridisch uitsprakenorakel genaamd ‘de Rechtbank’- mog bewaarheid te gaan worden ook. Het zou u sieren terug te stappen in uw hok en even af te wachten of Ennatuurlijk wel voordeel heeft gehad bij uw bemiddeling, of de inmiddels de hemel ingeprezen bibliotheek het nog wel gaat volhouden, of uw constante vraag om meer geld voor de Spoorzone wel gehoor zal blijven vinden ……… En dan komt er ook nog een verkiezingsdatum aan.
  Eenieder die u kent binnen de afgebakende grenzen van het veilige ambtenarenapparaat zal rustig afwachten; het gros daarbuiten (de hardwerkende burger de dat beschermde circuit betaalt) wacht ook. Maar dan ergens anders op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *