dinsdag 23 april 2024

4 gedachten over “Vestia wil 459 huurwoningen in Tilburg verkopen

  1. Waarom bouwd de gemeente zelf niet op het smarius terrein, voor de gemeente is de grond al niet te duur de huizen kunnen ze ook veel goedkoper bouwen, de vergunningen geven ze zelf,voor de prijs van het draaiend huis kunnen ze er daar 3 bouwen, maar ja speculanten brengen geld in het laadje zonder er zelf iets voor hoeven te doen.

  2. Alle corporaties in Tilburg verkopen te veel huurwoningen waardoor er steeds minder fatsoenlijke huurwoningen overblijven. Schandalige ontwikkeling. Deze woningnen zijn met belastinggeld gebouwd en komen na verkoop nooit meer bij de doelgroep waarvoor ze gebouwd zijn.

  3. Projecten als het Willemskwartier in Tilburg waren te hoog gegrepen voor deze groep ******.
    Het Smariusterrein ligt er nog steeds schandalig bij en dat voorlopig zo wel blijven.
    Door hun gespeculeer en geschuif met fondsen is het totaal onbetaalbaar geworden voor elk doel.

  4. Los van het feit dat de Gemeente Tilburg niet blij is met de verkoop van zoveel huurwoningen en dat de G32 zo dapper vast wil houden aan de prestatieafspraken is Vestia ook nu niet in staat conform de afspraken en doelstelling te handelen. Integendeel, door het wanbeleid stroomt reeds jaren het water over de dijk. Om de zaak weer enigzins gezond te krijgen moeten er veel woningen van de hand worden gedaan en een forse territoriale terugtrekking worden gerealiseerd. Dat laatste wordt nog eens extra in de hand gewerkt door de strengere eisen van Centraal Fonds Volkshuisvesting. Het wanbeleid in de vorm van derivaten en de abnormale expansiedrift heeft reeds 250 mensen hun baan gekost, heeft andere corporaties laten bloeden en heeft voor circa 1 miljard euro nieuwbouwprojecten getorpedeerd. Ook met deze verkoop overstijgt Vestia weer de normale verhoudingen in de vastgoedmarkt. Minister Blok moet er aan te pas komen om enige rust en logica te brengen. Of hij daarin zal slagen is zeer de vraag. Vestia moet namelijk en probeert met de opbrengst weer enigzins financieel gezond te worden. Het hele wanbeleid bij Vestia kent dus vele slachtoffers inclusief de huurders maar de veroorzakers blijven tot op heden behoorlijk buiten schot. Juridische procedures lopen lang aan of zijn louter voor het oog van het kerkvolk. In de tussentijd zoekt iedereen een goed (financieel) heenkomen of doet er bewust het zwijgen toe! Het wordt zo langzamerhand tijd dat oorzaak en gevolg aan elkaar worden gekoppeld en dat niet langer de gedupeerden moeten bloeden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *