maandag 15 april 2024

8 gedachten over “Angst, frustratie, weerstand van burgers wortelen in onzekerheid

 1. Voor kritiek op het huidige kabinetsbeleid is reden genoeg. Maar wie dat af gaat wentelen op een kwetsbare groep, in dit geval vluchtelingen, en zich te buiten gaat aan xenofobie, is slecht bezig.

 2. Goed stuk van Veerle! Maar wat doet die foto van protest tegen het geplande “winkelrondje” erbij?

 3. nou dat was een heel stuk maar ik denk dat veel mensen er zich in kunnen vinden. Ik wel, Maar wat veel belangrijker is,zal er een van de politici zich wat van aantrekken?ik denk dus niet er wordt al jaren van alle kanten geprotesteerd.Maar het gaat gewoon door.Ik vind dat alles bij elkaar ons eens zo mooie Nederland bijna tot de grond toe is afgebroken.helaas

 4. Een meer dan geweldige weergave van de werkelijkheid. Laten we beginnen met zoeken naar nieuwe politici. Yes we can!

 5. Zoals je waarschijnlijk al gehoord hebt via bijvoorbeeld de comments onder Telegraaf-artikelen komen vluchtelingen al onze banen inpikken. Alle banen! Binnenkort zal ook jij dus op je werk aankomen en meteen weer naar huis worden gestuurd, omdat er een vluchteling op je stoel zit. We hebben een aantal mensen gevonden die al door deze hel zijn gegaan en ze gevraagd naar hun verhaal.

  http://degladiool.nl/banen-ingepikt/

 6. De vertegenwoordigende democratie alla D66, PvdA, VVD en CDA heeft zich ontpopt als de democratie met het vingertje! Erg normatief en bestraffend voor mensen die iets anders roepen dan dat zij menen wat ze moeten roepen! Feitelijk tonen deze partijen aan dat zij met de rug naar de maatschappij staan. Het is zo gemakkelijk om goed weer te spelen over de hoofden van de mensen heen. Solidariteit is geen éénrichtingsverkeer!

 7. De geschiedenis herhaald zich:

  Nederland werd na de Beurskrach van 2008 erg sociaal arm. Veel mensen waren in de jaren 2008 tot 2015 werkloos geworden en werden steeds meer ontevreden. De partij van Mark Rutte (VVD) en Diederik Samsom (PvdA) stelde allerlei nieuwe wetten en strengere bezuinigingsmaatregelen in, waardoor het zogenaamd na 2015 beter ging met ons Nederland. Veel uitkeringsgerechtigde werden zonder loon, gratis maar niet voor niks, middels de participatiewet ingeschakeld op het onuitputtelijke aanbod aan “vrijwilligerswerk” in de zorg, op sociale werkplaatsen, bij reshoring productiebedrijven etc. Hierdoor kwam er zogenaamd een eind aan de werkloosheids- en bijstandsgroei. De welvaart voor de vele managers, werkcoaches, steeg en de rijkere mensen met nog wel een baan voelden zich stukken beter. Helaas het leger baanloze “vrijwilligers” in armoede profiteren niet mee met deze fictieve groei. De vluchtelingen en buitenlanders kregen de schuld van dit alles wat er nu fout dreigde te gaan. Zo werden ze een zondebok en vijand van het volk. Hierdoor werd de basis voor een alles dreigende burgeroorlog gelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *