vrijdag 19 april 2024

1 gedachte over “Auto’s tellen op Transferium Kempenbaan

 1. Een transferium is een ruime P+R parkeergelegenheid aan de rand van een stad om de parkeerdruk van het stadscentrum en de files op de wegen naar de stad te verminderen. Deze voorziening is specifiek voor reizen naar het stadscentrum.

  Men kan na het parkeren zeer voordelig met het parkeerkaartje of een in de bus te kopen kaartje naar het stadscentrum reizen met bus/trein/tram en metro. Deze diensten zijn zeer frequent.
  Volgens Wikipedia-Tilburg staat er op 14 augustus (nog?) niet bij.

  ———————
  Zelf heb ik geen auto, en verplaats ik mij op mijn betrouwbare stalen ros,met gezwinde vaart door ons mooie Tilburg, door de winkel-straten ook ná 18.00. Zonder ooit parkeer-geld te hoeven betalen, of in een fille te staan. De parkeer-problematiek is mij alleen uit de krant bekend.

  Maar omdat ik lid ben van Het Baksche Ven, fiets ik wel regel-matig langs het transferium. De aankondiging van deze locatie, was bedroevend, de locatie niet ‘kék’, maar armoedig.
  Het ambitienivo laag?

  Alsof dit project niet echt de warme hartelijke brabantse aandacht heeft gekregen, wat het we het had mogen verdienen.
  Natuurlijk is de doorstroom langs de ringbanen voor auto’s ook belangrijk, naast promoten en bijhouden van goede rode fietspaden; wat volgens mij in Tilburg wel goed gaat, alsook mooi de regels m.b.t.gratis parkeren in de fietsenstalling.

  Het project heeft te weinig opbouwende publiciteit gekend?
  De kosten waren eerder bekend. Belangrijk om met goede infor-matie het project rendabel te maken?

  Succes, alle partijen, dit verschil van mening lijkt me een vervelend moment?

  Godelieve Engbersen, tevreden fietser (ook na 18.00!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *