vrijdag 21 juni 2024

1 gedachte over “Eerste vergadering nieuwe raad gaat nergens over

  1. Gaat het echt nergens over? Dat denk ik toch niet. Het is Smolders gelukt om de versnippering in locaal Rechts goeddeels op te heffen, al is het afwachten hoe lang het bij elkaar blijft. Het siert d’66 dat ze ongewoon duidelijk is geweest is voor haar doen, en haar kop heeft uitgestoken door zonder omwegen uit te spreken dat ze met Smolders niet in zee zouden gaan. Andere partijen speelden spelletjes, of, zoals Groen Links, verstopten zich achter d’66. Nuja, er is nu in elk geval een cordon sanitaire.
    Vraagstuk blijft wat we om deze stad om moeten gaan met de onvrede met een substantieel deel van het electoraat. Nu is de gemeente zeker niet heilig, en het declaratiegedrag van onze vorige burgemeester roept ernstige vraagtekens op. Maar of deze dingen aanpakken, wat moet gebeuren overigens, de onvrede zal wegnemen, daar twijfel ik sterk aan.
    Het is een illusie te denken dat we al deze mensen tevreden kunnen stellen, o.a. over het multiculturele karakter wat onze stad nu eenmaal heeft
    (en haar verrijkt naar mijn smaak).
    De motie van Yusuf Celik is een monument van schoonheid. Ik hoop dat er vele concrete en uitvoerbare voorstellen bij gaan komen. En dat er de verbinding uit komt die de stad inderdaad hard nodig heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *