donderdag 23 mei 2024

2 gedachten over “Extra klanten, extra ambtenaren door Participatiewet

  1. Minimale toetsing en zeker geen drie “keukentafel” gesprekken voor drie verschillende zorgloketten ZVW-WMO-WLZ. Wijkteams die die de menselijke maat wegen levert veel meer op dan ambtelijke regels handhaven. Het geld moet naar de bron van zorg en welzijn en niet naar het apparaat dat het toetst en verstrekt.
    Kleinere gemeenten zullen samen moeten werken op gebieden waar zij onmogelijk zelf de kennis van in huis kunnen hebben, zoals jeugdzorg en dementie zorg.

  2. Het is vermoeiend om te zien dat het oude denken telkens weer wordt toegepast op de operationalisering van de participatiewet. Bakken met extra ambtenaren zijn nodig om mensen aan een baan te helpen. Letterlijk een opwaardering van de huidige bureaucratie UWV/Sociale Zaken incl. omringende te contracteren begeleiders. Het brengen van mensen naar werk viert helaas nog steeds hoogtij, terwijl het brengen van werk naar de mensen veel effectiever zal zijn. Bovendien brengt het laatste een veel betere klik tot stand met het bedrijfsleven en onze economische ontwikkeling. Werkgelegenheid ontwikkelen via de druk van de uitkeringsinspanning geeft weinig economische uitdaging. Ik krijg werkelijk medelijden met de te begeleiden werkzoekenden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *