maandag 15 april 2024

7 gedachten over “Hans Smolders (LST) stelt vragen over Theater de Boemel

 1. Gebruikers van de ruimtes in de Spoorzone,

  Vele malen heb ik over de Spoorzone gelopen en duidelijk gezien dat b.v het mooie binnentuin verandert is in een grote bende,iedereen plaats er allerlei artikelen die er niet thuis horen,ook zie ik met regelmaat dat er voertuigen via het mooi aangelegde Fietspad geparkeerd worden in deze binnentuin en dit zijn niet allemaal voertuigen van bedrijven die daar met onderhoud of iets degelijks bezig zijn maar ook zie ik voertuigen van eigenaars/huurders van de Spoorzone.
  Laten deze mensen eerst hun hand in eigen Boezem plaatsen en het voorbeeld geven of vinden deze mensen het te duur voor een parkeerontheffing zoals jullie buurtgenoten het ook hebben moeten aanschaffen voor hun voertuigen.

 2. Het CollegeB&W013 , De ambtelijke 013organisatie cq directie spoorzone013 team (bestaat niet meer?) Mundial beheerorganisatie #spz013 Raad013, allemaal zetten ze hun beste beentje voor maar kan het beter. Politici 013 eens in de 4 jaar gekozen opereren daarna “frank en vrij ” en zijn volgens mij onvoldoende verbonden met Til burgers en teveel met selectieve ondernemers en belangen in dat netwerk wat niet geheel transparant is. Het is zeker lastig om meer te luisteren wat Tilburgers willen maar die kant moeten we wel op. Geef een -commercieel-onafhankelijk- platform van Til burgers een rol om met burgers, ondernemers en politici013 de samenwerking te verbeteren.

 3. Het is iedere keer raak met de manier waarop Tilburg vele leuke en goede zaken om zeep helpt. Is het de arrogantie, de alleen heerschappij, het machtswellust en zo kun je nog wel even doorgaan. Het best is dat veel bestuurders in Tilburg op herhaling kunnen gaan en een beetje sociaal gevoel op kunnen gaan bouwen. Zoals het nu , in veel gevallen , gebeurd lijkt het meer op broddelwerk dan dat het met kennis en overtuiging beslissingen worden genomen. Nog steeds een slechte zaak.

 4. “Het gezegde luidt: Gods wegen zijn ondoorgrondelijk. Maar wat mij betreft die van de gemeente Tilburg toch ook. Als een gebouw MOOI is word het plat gegooid, als een festival LEUK is word het over genomen door de gemeente en meteen de sfeer weggehaald, als een theater SLECHT draait word het met miljoenen overgenomen en voor bijna niks verkocht. En nu geniet de burgerbevolking van een theater dat GOED is, GOEDKOOP is, een geweldige SFEER heeft……..en nu word dat door regeltjes die los uit de mouw worden geschud, VERBODEN. Als u er wat van snapt, mag u het mij komen uit leggen????”

  Mooier heb ik het nog niet zien verwoorden! Hiermee heeft u álles gezegd!

  Dat men zich bij de Gemeente én bij de smederij maar eens zeer DIEP gaan schamen! Iets met zo weinig middelen zo groot maken! Dan verdien je álle steun, niet een dolksteek in de rug.
  Vind het in en in triest!

  Laat meneer Smolders de boel maar eens wakker schudden bij de Gemeente! Heel goed. Tilburg verdiend een locatie als ‘De Boemel’ sterker nog, daar heeft het behoefte aan! Bleye Tilburgers, wie wil dat niet?

 5. Helemaal waar Piet Hoofs, uitleggen kan ik dan ook niet maar een schepje erboven op moet lukken. Even leek het erop dat de spoorzone een creatieve vrijplaats zou worden, door en VOOR de Tilburgers. Overal werd er geknutseld en gewerkt, blije hoofden vol mooie ideeën, veel vrijwilligers en vooral ook veel beloftes van de gemeente. Zou het dan eindelijk waar zijn??
  Van rotspot naar hotspot houdt in de regel een toename van commerciële intiatieven in, belangen van eigen portemonnee en een mega afname van creativiteit en vrijheid. Heel erg jammer dat Tilburg niet met de grijpgrage vingers van dit gebied af had kunnen blijven.
  Ontspoorzone!!

 6. Ik denk dat het zinvol is om met alle gebruikers van het binnenterrein om de tafel te gaan zitten. Een mogelijke optie zou zijn om het binnenterrein op te delen in gelijke delen. Ook een mogelijkheid om de exploitatie gezamenlijk op te pakken. Verder kun je de gemeente daarover wel aanspreken maar gedogen kan zolang iedereen aan het binnenplein tevreden is. Is dat niet zo dan kan de gemeente niet meer gedogen en zal er gehandhaafd moeten worden indien daar om wordt verzocht. Overigens had dit ook na de kermis kunnen gebeuren want nu zijn er geen winnaars maar alleen verliezers. Overigens ben ik een fervent bezoeker van De Boemel en hoop daar nog veel gebruik van te kunnen maken.

 7. Het gezegde luidt: Gods wegen zijn ondoorgrondelijk. Maar wat mij betreft die van de gemeente Tilburg toch ook. Als een gebouw MOOI is word het plat gegooid, als een festival LEUK is word het over genomen door de gemeente en meteen de sfeer weggehaald, als een theater SLECHT draait word het met miljoenen overgenomen en voor bijna niks verkocht. En nu geniet de burgerbevolking van een theater dat GOED is, GOEDKOOP is, een geweldige SFEER heeft……..en nu word dat door regeltjes die los uit de mouw worden geschud, VERBODEN. Als u er wat van snapt, mag u het mij komen uit leggen????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *