donderdag 18 april 2024

8 gedachten over “Nieuwe bewindvoerder – Cliënten niet de dupe

 1. Hallo ik lees dat Hans van de Harst zijn compagnon zelfmoord gepleegd heeft maar is dat zijn schuld dan en is het de zelfde man ik wil graag weten wat er nog meer nog aan de hand is graag bericht

 2. Fam Lebis, Ik weet zeker dat u niet hoeft te eindigen met een negatief advies. Ik zou een brief schrijven waarin u uw situatie toelicht en zoveel mogelijk bewijs erbij voegen, een kopie voor uzelf maken en indienen bij de rechtbank ovv van nummer v d zaak (zie uw verslag van uw bewindvoerder (tussentijds verslag) en de kans is dan zeer groot dat u voor een zitting moet verschijnen en dat u een verlenging krijgt van bijvoorbeeld een half jaar omdat dit niet door uw toedoen veroorzaakt is, dwz niet verwijtbaar is. De rechtbank geeft u dan nog alsnog de kans om dit op te lossen.

  Wat betreft de mevrouw die gisteren op tv vertelde dat ze 8 maanden huurachterstand heeft en bang was dat ze haar huis uit zou moeten…. Ga naar uw schuldhulpverleningsinstantie en vraag (als u een ontruimingsvonnis zou krijgen) of zij een Moratorium aan willen vragen. Dit moet ingediend worden bij de rechtbank en als u dit voor 12 uur doet weten zij dezelfde dag na 14 uur al of er wel of niet een zitting wordt gepland. Wordt er wel een zitting gepland dan heeft u na toekenning op die zitting, wat volgens mij veel kans maakt, nog 6 maanden de tijd om een regeling in het minnelijk traject op te zetten met uw schuldhulpverlener. Maw in principe kunnen ze u dan niet uit uw woning zetten. Ook verwacht ik vanuit de woningsector begrip in deze toch wel heel bijzondere situatie. Wens u allen sterkte.

 3. Beste meneer hans kokke, het is inmiddels 14 juli en wij…clienten van p.de kok hebben nog steeds niets gehoord mbt nieuwe bewindvoerder…..ook worden onze vaste lasten NIET betaald. Inmiddels is overal een achterstand ontstaan.
  u had belooft dat de clienten niet gedupeerd zouden worden, helaas is dat niet gelukt.
  ik heb spullen moeten verkopen om aan alle vaste lasten iets te kunnen betalen. mijn trouwjurk…weg….mijn fiets….weg….gouden ring….weg. elke vaste last heeft zo 10% van de rekening gekregen….leefgeld is ook een drama….ook niks….wr zijn nu afhankelijk van voedselbank.
  DOE IETS!!! Nu gaan we kopje onder……we hadden nog maar 8 weekjes wsnp te gaan….nu krijgen we negatief advies schone lei!!! DUS WIJ ZIJN WEL DEGELIJK GEDUPEERD!

 4. Dat alle cliënten het leefgeld hebben ontvangen is niet zo verwonderlijk. Daar heeft het bureau schuldhulpverlening of de gemeente Tilburg anderszins niets mee te maken gehad. Dit zijn namelijk automatische afschrijvingen en de rechtbank heeft besloten om de lopende rekeningen niet te bevriezen. Dat zal nog altijd niet gebeurd zijn, dus in principe kan men ervan uitgaan dat deze lopende zaken, automatische afschrijvingen leefgeld, huur, vaste lasten etc… gewoon door zullen lopen. De bewindvoerder die nu aangesteld is voor cliënten zal voor drie maanden bewindvoerder zijn, in welke periode cliënten kunnen beslissen of zij met de nieuwe bewindvoerder door willen of dat zij zelf op zoek willen gaan naar een nieuwe bewindvoerder. Zelf val ik tussen de wal en het schip, ik stond nog niet onder bewind en we hebben even gewacht met de aanvraag hiervoor omdat er een minnelijk schikkingsvoorstel de deur uit is gegaan. In principe ben ik dus vogelvrij. Geen fijn gevoel. Ik probeer zo snel mogelijk mijn dossiers in handen te krijgen zodat ik opnieuw een bewindvoerder naar keuze kan laten benoemen door de rechtbank. Sinds november 2013 ben ik onder de hoede van H. van der Harst gekomen en hij heeft mij enorm goed en adequaat op weg geholpen en bijgestaan in de correspondentie en het beheersen van de schuldenlast die door rente op rente, bijkomende kosten, etc…enkel opliep, zonder dat er een structurele oplossing was. Naar een structurele oplossing werd toegewerkt in samenwerking met Rappórt, met name met Dhr. H. van der Harst. Helaas kan ik opnieuw beginnen. Voor die personen die zich zorgen maken over de lopende gang van zaken, neem bij twijfel, vragen en of andere problemen contact op met de nieuwe tijdelijke bewindvoerder. Als het goed is heeft iedereen vandaag een schrijven van de rechtbank ontvangen.

 5. Van de website van Rappórt. Mededeling door direkteur Galesloot aan cliënten.

  Geachte lezer,
  Tot ons grote verdriet is onze gewaardeerde collega bewindvoerder Pieter de Kok van Rappórt Tilburg zondag 15 juni jongstleden plotseling overleden.
  Ons medeleven gaat uit naar alle nabestaanden.
  Was u onder bewind bij Pieter de Kok, dan heeft zijn overlijden uiteraard ook gevolgen voor u. In het kort komt het hier op neer.
  Als cliënt blijft u onder beschermingsbewind. In overleg met de kantonrechters van Tilburg en Eindhoven zijn er inmiddels nieuwe bewindvoerders aangesteld.
  Uw zaken worden door deze bewindvoerders overgenomen. U krijgt deze week of uiterlijk volgende week bericht van uw nieuwe bewindvoerder.
  Wij doen ons uiterste best om de overgang van het bewind zo soepel mogelijk te laten verlopen.
  Het gaat om veel klanten die moeten worden overgedragen, dus er kan iets misgaan.
  Is dit bij u het geval, meldt dit dan bij uw nieuwe bewindvoerder en geef deze de kans om het probleem op te lossen.
  Wij danken u voor uw begrip.
  Met vriendelijke groet,
  Anco Galesloot
  Directeur Rappórt bewindvoering & inkomensbeheer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *